Logo

Flæskesteg på fransk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Flæskesteg på fransk

 

I Frankrig tilberedes svinekød på utallige måder. Vor opskrift har sin oprindelse i Bretagne, hvor kødet ofte mørnes i mælk.

• Persille tilfører jern og mineraler.

• Server med stegte æblebåde for at få ekstra fibre og en god syrlig smag.

Forberedelse 45 min. Tilberedning 2 timer. 6 Portioner

 

# Råvarer til Flæskesteg på fransk

1 kg mellemkam uden ben og svær

salt, friskkværnet peber og muskat

4 fed hvidløg

25 g smør eller margarine

1 l letmælk

4 timiankviste

1 laurbærblad

4 persillekviste

HASSELBACKKARTOFLER:

12-15 mellemstore kartofler

½-1 dl rasp

TIL SERVERINGEN:

stegte æblebåde (se Tips & råd)

 

* Fremgangsmåde:

1 Snør stegen og gnid den med salt og peber.

Pil 2 af hvidløgsfeddene og skær dem i små splitter.

Stik små huller i stegen og fyld dem med hvidløget.

 

2 Smelt fedtstoffet i en stor oval gryde.

Brun kødet på alle sider. Tag kødet op og tør gryden af

Læg kødet tilbage og hæld mælken over.

Tilsæt timian, laurbærblad og persillekviste.

Pil og flæk de resterende hvidløgsfed og kom også dem ved.

Krydr med salt, peber og muskat.

Kog forsigtigt under låg i 2 timer. Vend kødet nu og da.

 

3 Sæt ovnen på 225 °C.

Skræl kartoflerne og skiv dem halvvejs igennem, ca Y½ cm ind i kartoflen.

Kog kartoflerne til den yderste del er mør, ca. 7 min.

Læg kartoflerne i et ovnfast fad.

Drys med rasp og bag i ovnen 30 min.

 

4 Tag kødet op, fjern snoren og skær i skiver.

Kødet skal være mørt og dækket af en gylden sauce.

Tag urter og hvidløg op og kør saucen i en blender.

Server med stegte æblebåde (se Tips & råd).

 

Tips & råd

 

Flæskesteg på fransk

Snør kødet med kraftig bomuldssnor. Bind sammen som en pakke.

Luk pakken med en enkelt knude. Det er lettest at få snoren af hvis den er i et stykke.

 

Stegte æblebåde: skræl 2 æbler. Udkern dem og skær dem i både.

Opvarm en teflonpande og steg æblebådene nogle minutter på hver side til de er gyldne og gennemvarme.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 482 = kJ 2024

Kulhydrat 43 g Protein 46 g Fedt 14 g (26%) Fibre 4 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.930 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her