Logo

Flæskesteg på kinesisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Flæskesteg på kinesisk

 

Du behøver ikke at spise denne ret med pinde, selvom den er kraftigt inspireret af det kinesiske køkken. Kødet er krydret med det kinesiske 5-spice-krydderi og skal helst trække smag 4-12 timer inden stegning.

Arbejdstid: 30 min. Marinering: 4-12 timer Koge/stegetid: 2-2½ time. 4 personer.

 

#

1200 g ribbenssteg med svær

2 tsk salt

1 spsk kinesisk 5-spice-krydderi (se tips)

 

Dip:

2 forårsløg

1 cm frisk ingefær

4 spsk sojasauce

1-2 spsk sød chilisauce

 

Tilbehør:

kogte ris og dampede grønsager (fx bok choi)

*

 

Rids sværen i tern og gnid salt godt ned i ridserne.

Gnid kødet med 5-spice-krydderi og sæt kødet i køleskabet i 4-12 timer.

Læg stegen på en rist over en bradepande foret med alufolie.

Sørg for at sværen ligger så lige som muligt.

Klods evt. stegen op med et stykke kartoffel el. lign.

Sæt stegen i ovnen og tænd ovnen på 140 °C.

Lad kødet stege i ca. 2 timer, til kødet er mørt og gennemstegt.

Brug evt. et stegetermometer, centrumstemperaturen skal være 65 °C.

 

Rens forårsløgene og hak dem fint.

Skræl ingefæren og riv den fint.

Rør sojasauce sammen med chilisauce, ingefær og forårsløg.

 

Hvis sværen ikke er sprød, så skru op til 225 °C og steg til, den er sprød.

Alternativt giv den 5 min. under grillen.

Skær stegen i små klodser og server dem med kogte ris, grønsager og dip.

 

TIPS: 5-spice-krydderi er en meget aromatisk krydderiblanding, som du kan købe færdiglavet eller selv blande af 1 tsk stødt szechuanpeber, 1 tsk stødt stjerneanis, 1 tsk stødt fennikelfrø, ½ tsk stødt nelliker, ½ tsk stødt kanel, ½ tsk salt, ¼ tsk stødt hvid peber.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.557 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• BBQ-stegeben og luksus rødgrødDet er hyggeligt og uformelt at spise disse stegeben med fingrene, og med rødgrød til...
• Spareribs og coleslawGiv spareribsene et asiatisk twist, og server dem med en sprød coleslaw i hele salatblade...
• BBQ-stegeben og luksus rødgrødDet er hyggeligt og uformelt at spise disse stegeben med fingrene, og med rødgrød til...
• Cremesauce med banan og kokosEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!