Logo

Flæskesteg tilberedt som vildt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

10 portioner

2 ½ kg Kam eller skinke
1 fl Bourgogne eller anden kraftig rødvin
Olivenolie
Revet skal af 1 appelsin
2 Løg i skiver
3 dl Hønsebouillon
4 Fed hvidløg
Krydderiblanding:
1 tsk Salt
2 Knuste laurbærblade
½ tsk Revet muskat
½ tsk Timian
¼ tsk Pulveriserede nelliker
12 Sorte knuste peberkorn

Den ridsede steg duppes tør og gnides derpå med olivenolie og krydderiblandingen. Læg stegen på et tildækket fad og stil den i køleskabet et døgns tid, således at krydderierne kan trænge ind. I en gryde eller skål, der er akkurat så stor at den kan rumme stegen, blandes 1 ½ dl olivenolie med rødvinen, appelsin skal, løg og hvidløg (i tynde skiver) samt hønsebouillonen (kold). Vend stegen hyppigt i marinaden (nogle gange dagligt) i de næste 3-4 døgn. Tag stegen op og lad den dryppe af. Dup den tør og sæt den på en rist i en bradepande. (Hvis du ønsker sprød svær, strø da sværdsiden med lidt groft salt.) Sæt bradepanden i ovnen, der er forvarmet til 160°C. Steg den i godt 2 ½ time. Efter en times stegning kan der hældes 3-4 dl kogende vand i bradepanden. Imens sies marinaden, og den koges ind til det halve. Pisk skyen fra bradepanden i den umiddelbart før servering.
--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.705 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her