Logo

Foreller i fad + Abrikos-ris-kage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Foreller i fad + Abrikos-ris-kage

Foreller i fad

4 porrer

1 peberfrugt

smør eller margarine

salt og peber

1 laurbærblad

4 foreller - eventuelt frosne

2 spsk citronsaft

2 dl tør hvidvin

Tilbehør: kogte kartofler

*

Skær porrerne i tykke skiver og peberfrugten i strimler og lad det snurre i 2 spsk fedtstof uden at tage farve.

Tilsæt 2 spsk vand.

Fordel halvdelen i smurt, ildfast fad, drys med salt og peber samt laurbærblad og læg forellerne over.

Dryp med citronsaft og dæk med resten af grønsagsblandingen.

Hæld vinen ved og læg låg eller alufolie over fadet.

Stil fadet i en 225°C varm ovn i ca. 35 minutter.

Madopskrift billede

Abrikos-ris-kage

3 lagkagebunde

10 spsk sherry

50 g grødris

1 tsk smør

1 knsp salt

2,5 dl piskefløde

1 spsk sukker

2 dl abrikosmos - se Tillæg

flødeskum

*

Dryp lagkagebundene godt med sherry.

Skyl risen og kom den sammen med smørret i 1¾ dl vand.

Læg låg over og lad det koge for meget, meget svag varme i ca. ½ time.

Rør salt i og lad grøden blive kold.

Vend den meget stiftpiskede fløde samt sukker i grøden.

Læg lagkagebundene sammen med halvdelen af abrikosmosen samt risen - og bred resten af abrikosmosen på kagens overflade.

Pynt langs kanten med flødeskum.

Lad kagen trække mindst 1 time inden serveringen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.434 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?







Effektiv reklame - klik her