Logo

Forloren hare med bacon, dansk klassiker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Forloren hare med bacon, dansk klassiker

 

Forloren hare med bacon er en dansk klassiker, og med denne opskrift får du både et farsbrød, der ikke er tørt, og en god sauce. Det berømte farsbrød er ikke blot nemt at lave, det smager også vildt godt.

Farsbrødet dækkes med rigelige mængder bacon, og efterfølgende tryller du stegeskyen om til en fantastisk sauce uden fløde.

Opskriften er til fire personer:

 

#Til forloren hare med bacon skal du anvende:

500 g hakket kalv- og flæskekød (10% fedt)
1 tsk fint salt
1 spsk løgpulver eller 1 stort, finthakket løg
friskkværnet peber
1 æg
3 spsk rasp
2 dl mælk
12 skiver bacon

 

Til stegning i ovnen bruger du

2,5 dl mælk
2,5 dl vand

 

Til sauce til forloren hare bruges

2 spsk smør
1 stor spsk hvedemel
2 dl stegesky
3 tsk ribsgelé
1 spsk gastrik eller sherryeddike
salt, peber og lidt sukker

*

Sådan laver du forloren hare med bacon:

Kom det hakkede kød i en skål sammen med salt og friskkværnet peber, og rør/mas det godt sammen med fingrene.

Med en grydeske rører du nu ægget i farsen, hvorefter løgpulver eller finthakket løg røres i.

Derefter røres rasp og 2 dl mælk gradvist i farsen.

 

Smør en bradepande med lidt olie, og form farsen til et aflangt brød.

Læg baconskiver på tværs af “haren”, og lad dem overlappe hinanden.

Fold baconskiverne ned under den forlorne hare.

Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 225 °C varmluft, og efter 10 minutter skrues ned på 190 °C varmluft.

Den samlede stegetid er en time fra fadet sættes i ovnen.

 

Samtidig med at du skruer varmen ned efter de 10 minutter, hælder mælk og vand i fadet, og lader det stege med som en god sky til saucen.

Den forlorne hare tages op og lægges på et skærebræt, hvorefter skyen sigtes i en skål.

Der er cirka to dl sky.

 

Smelt et par spsk smør i en kasserolle, og pisk en stor spsk hvedemel ud i smørret.

Pisk derefter stegeskyen i.

Derefter piskes et par dl mælk i saucen sammen med ribsgelé.

Tilsæt også lidt saucekulør.

Smag saucen til med lidt gastrik (eller eddike), salt, peber og sukker, og du kan eventuelt også tilsætte lidt koncentreret fond.

Lad saucen simre fem minutter, så smagen af mel koges væk.

 

Skær den forlorne hare med bacon ud i skiver, og server med den gode sauce, dampet broccoli og persillekartofler.

 

TIPS: Brug 12 skiver bacon og lad dem overlappe hinanden, for det tilfører masser af smag til "haren".

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.361 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her