Logo

Forloren hare med rodfrugter og løgmarmelade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En skøn opskrifter med det gode kalvekød, et sansebombardement af god smag, dejlige stunder i køkkenet og omkring bordet. Er tiden kommet til de varmere retter, så er det her...

Hare:
500 g hakket kalvekød, 4-6 % fedt
5 dl let- eller minimælk
3 skiver franskbrød, daggammelt
2 bundter bredbladet persille
2 løg
2 æg
125 g bacon, 6-8 tynde skiver
3 enebær
1 kg bl. rodfrugter (fx knoldselleri, gulerødder, pastinak, persillerod, løg)
1½ tsk salt
¼ tsk peber
2-3 spsk rasp
250 g bacon, 2 pakker
*
Skyl persillen og hak den fint.

Læg brødet i blød i mælken.

Pil løgene og hak dem fint, eller riv dem på den grove på rivejernet.

Skær bacon i fine tern.

Rør kødet sejt med salt og peber.

Rør det udblødte brød i, og til sidst æggene. Farsen skal være forholdsvis fast.

Tilsæt til sidst bacontern, løg og halvdelen af persillen.

Rens rodfrugterne og skær dem ud i store stykker eller stave.

Form farsen som en ”hareryg” i et smurt, ovnfast fad, der er stort nok til også at rumme rodfrugterne.

Pensl den med lidt vand og drys den med rasp.

Læg baconskiverne over på tværs af hareryggen.

Læg rodfrugterne i fadet ved siden af ”haren” og drys med lidt salt og peber.

Sæt fadet i ovnen og tænd på 200°C.

Giv den 12-15 minutter, eller til baconen har fået lidt farve!

Skru ned til 175°C og steg i ca. 1 time.

Centrumtemperaturen skal være 70°C.

 

Server med løgmarmelade og hakket persille

 

Løgmarmelade:
2 kg løg
25 g smør/olie
2 dl æbleeddike
3 spsk brun farin
1 laurbærblad
3 tsk allehånde
stor kvist timian
2 tsk salt

 

Pil løgene og hak dem groft.

Varm fedtstof i en gryde ved god varme.

Brun løgene, men pas på de ikke branker.

Tilsæt eddike, farin, laurbærblade, timian, allehånde og salt.

Skru ned til meget lav varme og lad løgene simre til de er helt marmeladeagtige, det kan godt tage 1 time.

Marmeladen kan holde sig i længe på køl.

 

Energifordeling og -indhold i hele portionen af løgmarmelade:
Protein 10%
Kulhydrat 70%
Fedt 20% 
5020 kJ - 630 kcal

--

 

Er tiden kommet til de varmere retter. Efteråret raser med sin rusken og konstante vekslen i vejret. Kulden og mørket kommer krybende og er en forsmag på vinteren, som er lige om hjørnet. En skøn opskrifter med det gode kalvekød, et sansebombardement af god smag, dejlige stunder i køkkenet og omkring bordet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.778 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Kongehusets vederlag øges fra 126,5 til 143,8 mil. kroner. Altså en stigning på 17,3 mil. kroner.




Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her