Logo

Fransk lammesauté

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fransk lammesauté


(4 pers)


# Ingredienser

100 g lammebov (uden ben)

200 g lammehals- eller bryst

25 g smør

¼ dl olivenolie

2 fed hvidløg

175 g skalotteløg

250 g selleri i tern

250 g snittede gulerødder

3 store tomater i tern

2 groftskårne porrer

2 stilke lavendler

2 laurbærblade

3 dl grøntbouillon

2½ dl tør hvid- eller rosevin

150 g grønne bønner

salt og friskkværnet peber

*


Skær kødet i passende tern på 2-3 cm.

Brun dem i smør og lidt af olien.

Tilsæt resten af olien, hvidløg, skalotteløg samt de øvrige grønsager og tomaterne.

Svits videre nogle minutter under omrøring, og kom så krydderier, bouillon og vin ved og lad det simre under låg i ca. 20 min.

Bland bønnerne i retten, og lad den snurre yderligere 5 min. til alle grønsager er møre, men stadig en smule sprøde.

Smag retten godt til med salt, peber og evt. yderligere krydderier efter behag - før den serveres. Velbekomme!


 

Fransk lammesauté

Så er der jo ikke så længe til jul, men inden vi skal i gang med de danske traditionelle juleretter, skal vi have lidt simremad. Prøv f.eks. at lave en ret med lam.

 

Fransk lammesauté

Lav f.eks. retten af hals, nakke, bov eller det lidt federe bryst. Server sautéen med kartofler, evt. bagte eller lun flûte.



Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.927 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?