Logo

Frikadeller med stuvet spidskål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Frikadeller med stuvet spidskål

 

Her får du en god grundopskrift på klassiske, danske frikadeller. Server dem et ekstra pift med lidt friskhakkede krydderurter og evt. en smule knust hvidløg.

4 personer. Arbejdstid: 50 min. Koge-/stegetid: 20 min.

 

#

Frikadeller:

500 g hakket kalve- og svinekød eller hakket svinekød

1 tsk groft salt

1 æg

1 lille løg

50 g hvedemel eller tinvalsede havregryn

ca.2 dl mælk

evt. 1 knsp. stødt allehånde

smør og/eller olie til stegning

salt og peber

 

Stuvet spidskål:

1 stort spidskål

2½ dl kogende vand 1 tsk groft salt

25 g smør

3 spsk hvedemel

½ liter mælk

muskatnød

1 bundt bredbladet persille

evt. en håndfuld vilde urter: løvstikke, ramsløg, skovsyre eller skvalderkål

Tilbehør:

kartofler eller rugbrød

*

Rør kødet med salt i 3-5 min., så det ændrer konsistens, og bliver lidt sejt.

Tilsæt æg, revet eller finthakket løg og mel.

Rør mælken i lidt ad gangen, og krydr med friskkværnet peber og evt. allehånde.

Lad farsen hvile i køleskab i 30 min, og tilsæt lidt mere mælk, hvis farsen er blevet for fast.

 

Form farsen til 12-14 frikadeller, og brun dem på en varm pande med smør og/eller olie.

Skru lidt ned, og steg dem færdige i 4-5 min. på hver side.

Skær kålhovedet i kvarte, og skær stokken ud.

Snit kålen fint eller groft - som du bedst kan lide det, og kom den i en gryde.

Hæld kogende vand og salt ved, og damp kålen mør under låg i 5-6 min.

 

Lav en opbagning af smør og mel, og tilsæt mælken lidt ad gangen.

Kog saucen igennem i mindst 5 min., og smag til med revet muskat- nød, salt og peber.

Dryp kålen godt af i et dørslag, og vend den i saucen sammen med hakket persille eller hele persilleblade og evt. vilde urter.

Smag til med salt og peber.

Server frikadellerne med stuvet spidskål og kogte kartofler eller rugbrød.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 305 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kødboller i persillesauceVi har lagt bollerne i en dejlig persillesauce med sukkerærter. Du kan også lave retten...
• Frikadelleburger med rødbede-slawLækre frikadeller fra grillen og serveret i sprød durumbolle - herregodt
• Kødboller i citronsauce og broccoli, som er let og lækkerAlle kender kødboller i karry, men prøv denne variation med citronsauce, som er let og...
• Engelsk frugtdessertEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os