Logo

Frikadeller med stuvet spidskål og grønt drys

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Frikadeller med stuvet spidskål og grønt drys

 

Se opskriften på frikadeller og stuvet spidskål m.m. Vi har samlet et stort udvalg af lette og lækre madopskrifter. Se dem alle her

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Hviletid: ca. 30 min. Stegetid: ca. 20 min.

#

Frikadeller:

400 g hakket kalve- og flæskekød

2 tsk groft salt

friskkværnet peber

4 spsk hvedemel eller rasp

1 æg

2½ dl mælk

1 lille løg

25 g smør

2 spsk olie

 

Stuvet spidskål:

1-2 spidskål

50 g smør

50 g hvedemel

¾ liter mælk

½ tsk muskatnød

4 store håndfulde blandede krydderurter (fx løvstikke, dild og persille)

 

Tilbehør:

kartofler eller rugbrød

*

Rør kødet sejt med salt.

Rør peber, mel og æg i.

Tilsæt fintrevet løg.

Rør godt, og tilsæt derefter lidt af mælken.

Rør, til farsen bliver smidig, men ikke for flydende.

Stil farsen i køleskab i ca. 30 min.

 

Smelt smør og olie gyldent på en pande ved god varme.

Skru lidt ned, og sæt ca. 12 aflange frikadeller på panden.

Steg frikadellerne ved middelstærk varme i ca. 5 min. på hver side.

Tryk på frikadellerne.

Når de er gennemstegte, er saften, der pibler op, klar.

Tag frikadellerne af panden.

 

Fjern evt. grove yderblade fra kålen.

Skær kål hovederne over på langs, og fjern stokken.

Skær kålen i stykker på ca. 3x3 cm.

Kog kålen i 2-3 min. i letsaltet vand.

Lad det dryppe af i et dørslag.

Gem lidt kogevand.

 

Smelt smør i en gryde, rør mel i, og bag det igennem under omrøring.

Tilsæt gradvist mælk, og kog i 5 min. under omrøring.

Bland kålen i stuvningen, og spæd med kogevand, hvis den er for tyk.

Smag til med salt, peber og muskatnød, og drys med groft- hakkede krydderurter.

Server frikadellerne med stuvet spidskål og kartofler.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 211 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Frikadeller med stuvet hvidkålNår kålen stuves med kålvandet, kaldes det letstuvet i modsætning til, når der anvendes...
• Pandefrikadelle med marinerede rodfrugterPrøv at stege frikadellefarsen som en stor frikadelle, det er nemt i hverdagen, hvor det...
• Frikadeller med lime-coleslawFarsen er krydret med fintrevet limeskal, hvidløg og spidskommen, og limesaften bruges til...
• Salmonellafri koldskål med jordbærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os