Logo

Fyldt nakkefilet med bacon, hvidløg, mandler og forårsløg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Fyldt nakkefilet med bacon, hvidløg, mandler og forårsløg

 

Dertil serveres små ristede kartofler med krydderurter, brun sauce, salat og et brød med hvidløg og urter.

Forberedelsestid:10 min. Samlet tid: 3 timer. 6 personer
 

# Ingredienser til Fyldt nakkefilet med æbler og bacon:

1 nakkefilet,. ca. 2 kg

1 pakke bacon i skiver
1 stort æble eller 2 små

3 fed hvidløg

25 g mandler

1 bdt forårsløg

Samt madsnor

  

Rub:

2 spsk paprika
1,5 spsk salt

1 spsk timian


* Fremgangsmåde:

Rens nakkefileten for det værste fedt og sener.

Halver nakkefileten så du har et stort fladt stykke kød.

 

Skyl æblet, fjern kernehuset og skær det i tynde skiver.

Læg først baconskiverne på den flade nakkefilet og derefter ligger du æbleskiverne på.

Drys med presset hvidløg, finthakkede forårsløg og mandelsnitter.

Rul nu nakkefileten stramt sammen og bind den godt sammen med madsnor.

 

Lav en rub af paprika, salt og timian.

Fordel rubben på nakkefileten.

Placer nakkefileten i et ovnfast fad.

 

Sæt den i en 100 °C varm ovn i 1 time, så skruer du op på 150 °C og giver den ca 1,5
time til

Den er færdig når den når en kernetemperatur på omkring 80 °C.

Lad gerne stegen hvile i 10 minutter inden du skærer den i skiver.

 

Nakkefilet er et skønt stykke kød. Det er både meget billigt og samtidig meget velsmagende. Det er meget svært ikke at få succes med en nakkefilet, den bliver bare altid lækker mør.

 

Jeg har valgt at skære stegen op og fylde den med bacon, æbler og forårsløg. Det ser rigtig fint ud med fyldet når man skærer det i skiver. Du kunne sagtens fylde den med noget andet hvis du har lyst til det.

 


 


Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 2.559 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• AmagerkoteletterAmagerkoteletter er nakkekoteletter braiseret med kål, løg og kartofler. Nyd retten med...
• Krydret steg med kartofler og gulerødder i folieGrillstegt nakkekam med nye kartofler og gulerødder i folie. Mariner gerne kødet dagen i...
• AmagerkoteletterAmagerkoteletter er nakkekoteletter braiseret med kål, løg og kartofler. Nyd retten med...
• LynisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os