Logo

Fyldte kødboller og marcipanmousse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Fyldte kødboller og marcipanmousse

 

Efter julens store middage er det skønt med sund aftensmad, som både små og store holder af. Til dessert en lækker mousse med appelsin og marcipan måske har du lidt marcipan tilovers fra jul.

 

Fyldte kødboller med tomatsauce

Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid: ca. 40 min. Fryseegnet uden tilbehør. 4 personer

 

#

500 g hakket oksekød

2 tsk salt og friskkværnet peber

2 tsk stødt paprika

2 dl kogte ris

1 dl rosiner

½ liter tyk tomatsauce

 

Gnavegrønt:

2-3 gulerødder

1/3 agurk

2-3 stilke bladselleri

 

Tilbehør:

pasta eller brød

bredbladet persille

*

 

Ælt kødet sammen med krydderier, ris og rosiner.

Hæld varm tomatsauce i et ovnfast fad.

Form ca. 12 kødboller af farsen og læg dem i fadet.

Dæk fadet til og sæt det i ovnen ved 175 °C i ca. 40 min., eller til kødbollerne er gennemvarmede.

 

Skræl gulerødderne og rens agurk og bladselleri.

Skær grønsagerne i stænger og læg dem evt. i en skål isvand, så de bliver ekstra sprøde.

Server kødboller i tomat med gnavegrønt, pasta eller brød.

Pynt med persilleblade.

 

Fyldte kødboller og marcipanmousse

 

Marcipanmousse

Arbejdstid: 30 min. Hviletid: ca. 2 timer 4 personer

 

#

2 blade husblas

2 spsk citronsaft

1 økologisk appelsin

75 g rå ren marcipan

1½ dl piskefløde

3 æg

50 g sukker

½ stang vanilje

Tilbehør:

appelsinskiver eller syltede kirsebær

*

 

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.

Knug vandet ud.

Kom udblødt husblas og citronsaft i en skål og smelt den over et kogende vandbad.

Tag den af varmen.

 

Vask appelsinen og riv skallen fint.

Riv marcipanen groft. Pisk fløden til blødt skum.

Pisk æg, sukker og vaniljekorn til en tyk og luftig creme 5-10 min. med en håndmikser.

 

Tilsæt appelsinskal og rør den let afkølede husblas i æggeskummet.

Vend straks marcipan og flødeskum i med en dejskraber og fordel moussen i portionsglas.

Sæt dem i køleskabet i ca. 2 timer, så marcipanmoussen stivner.

 

Server med appelsinskiver eller syltede kirsebær.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 339 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hakkebøf med flødekartofler og rødkålssalatFlødekartofler er ren smagsforkælelse, og det er slet ikke så svært at fremtrylle en...
• Pastagratin med oksekødMakaroni, grønsager og hakket kød, gratineret i ovnen, bliver til et perfekt måltid,...
• Grønne pandekager med kødfyldDu kan tilberede den grønne pandekagedej med grønkål eller spinat. Retten er også perfekt...
• Sprød æbletærteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os