En engelsk klassiker, som passer godt til denne årstid.
Retten er også god til rester: vend en rest kødsauce og en rest tilberedte
grønsager sammen. Smag til, fyld det i fadet og dæk med kartoffelmos.
Arbejdstid: 25 min. Stege/koge/bagetid: 40 min. Fryseegnet. 2
personer. Er du alene så halver portionen.
#
300 g hakket okse- eller lammekød
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk olie
375 g frossen grønsagsblanding (eller friske grønsager gerne
en rest)
2 spsk hvedemel
2 dl bouillon eller vand
2 spsk konc. tomatpuré
¼ tsk timian
¼ tsk rosmarin
Worcestershiresauce
Kartoffelmos:
500 g kartofler til mos
1 dl mælk
15 g smør
salt og peber
*
Tænd ovnen på 200 °C.
Pil løg og hvidløg, hak dem fint og brun kødet på en pande
med olie
Tilsæt løg og hvidløg, steg under omrøring og tilsæt grønsager.
Rør melet i og tilsæt bouillon, tomatpuré og krydderier.
Lad retten simre 15 min.
Smag til med Worcestershiresauce, salt og peber.
Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker.
Kog dem helt møre i letsaltet vand 15-20 min.
Hæld vandet fra og mos kartoflerne med en kartoffelmoser
eller en stor gaffel.
Tilsæt varm mælk og smør og smag til med salt og peber.
Læg kødretten i et ovnfast fad og fordel mosen over.
Sæt fadet i ovnen 15-20 min. til overfladen er gylden.
TIPS: Drys evt. overfladen med revet ost, før fadet sættes i
ovnen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin