
 
En engelsk klassiker, som passer godt til denne årstid.
Retten er også god til rester: vend en rest kødsauce og en rest tilberedte
grønsager sammen. Smag til, fyld det i fadet og dæk med kartoffelmos. 
Arbejdstid: 25 min. Stege/koge/bagetid: 40 min. Fryseegnet. 2
personer. Er du alene så halver portionen.
#
300 g hakket okse- eller lammekød 
1 løg 
1 fed hvidløg 
1 spsk olie 
375 g frossen grønsagsblanding (eller friske grønsager gerne
en rest) 
2 spsk hvedemel 
2 dl bouillon eller vand 
2 spsk konc. tomatpuré 
¼ tsk timian 
¼ tsk rosmarin 
Worcestershiresauce 
 
Kartoffelmos: 
500 g kartofler til mos 
1 dl mælk 
15 g smør 
salt og peber 
*
Tænd ovnen på 200 °C. 
Pil løg og hvidløg, hak dem fint og brun kødet på en pande
med olie 
Tilsæt løg og hvidløg, steg under omrøring og tilsæt grønsager.
Rør melet i og tilsæt bouillon, tomatpuré og krydderier. 
Lad retten simre 15 min. 
Smag til med Worcestershiresauce, salt og peber. 
 
Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker. 
Kog dem helt møre i letsaltet vand 15-20 min. 
Hæld vandet fra og mos kartoflerne med en kartoffelmoser
eller en stor gaffel. 
Tilsæt varm mælk og smør og smag til med salt og peber. 
 
Læg kødretten i et ovnfast fad og fordel mosen over. 
Sæt fadet i ovnen 15-20 min. til overfladen er gylden. 
 
TIPS: Drys evt. overfladen med revet ost, før fadet sættes i
ovnen.
 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin