Logo

Gammeldags makaronibudding med tomatsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Gammeldags makaronibudding med tomatsauce

Gammeldags makaronibudding

300 g makaroni (eller anden pasta)

salt

mælk

hvid peber

½ tsk reven muskat

300 g hamburgerryg

1 tyk skive kogt skinke

1 løg

smør eller margarine

200 g reven Emmentaler

Tilbehør: Tomatsauce

*

Kog den itu brækkede makaroni i letsaltet vand i 10 minutter.

Hæld vandet fra og erstat det med kogende mælk.

Kog makaronien færdig - se tidsangivelsen på pakken.

Smag makaronien til med peber og reven muskat og hæld eventuel tiloversbleven mælk fra.

Hak hamburgerryg, skinke og løg fint sammen og svits det let i 1 spsk smør eller margarine.

Læg det lagvis med makaroni i smurt, ildfast fad og drys med reven ost.

Bag retten 20-25 minutter ved 250°C - og server den med tomatsauce og brød.

Madopskrift billede

Tomatsauce

1 løg

1 fed hvidløg

1 spsk smør eller margarine

salt og hvid peber

1 lille laurbærblad

1 knsp sukker

1 ds flåede tomater eller ca. 400 g friske, fuldmodne tomater

1 bouillonterning

2-3 spsk suppe eller kogevand fra kød, fisk eller grønsager

*

Hak løg og hvidløg og lad det snurre lidt i fedtstoffet uden at tage farve.

Tilsæt salt, peber, knust laurbærblad og sukker og lad det småsnurre 5 minutter, inden de itubrækkede tomater med væde kommes ved.

Bring det langsomt i kog, rør omhyggeligt og tilsæt bouillonterning og suppe.

Læg låg over og lad saucen koge ganske sagte i ca. ½ time, rør hyppigt.

Passer eller blend saucen og varm den igennem.

Tilsæt om nødvendigt lidt mere suppe og smag til med salt og peber.

Rør eventuelt 1 spsk smør eller margarine i den færdige sauce. 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.157 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Røget berberiandebrystEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Havkat med svampe og tomaterPrøv havkat næste gang du er hos fiskehandleren eller det velassorterede supermarked. Du...
• Skovduebryster stegt i net med roquefort glaserede sølvbederPrøv denne ret hvis du vil imponere dine middagsgæster. Her steges skovduebryster og...
• Ris à l'amande - lav fedt %En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os