1 ½-2 kg  kalvebov med ben
30 g  smør til stegningen
2 dl  vand
1 løg
 lidt fintskåret citronskal
1-2 tsk  majsstivelse til jævning
1 ½ dl  fløde
 
600 g  små kartofler
600 g  gulerødder
400 g  skalotteløg
olivenolie
timian
Gnid stegen godt med salt og peber og brun den godt på alle sider i en gryde i smørret.
Tilsæt vand, et delt løg og citronskal. 
Lad kødet simre ca 1 ½-2 timer under låg, afhængig af bovens tykkelse.
Tag stegen op og hold den varm i alufolie.
Pisk skyen igennem og jævn den lidt.
Tilsæt fløde og smag til med salt og peber.
Ovngrønsager:
Skræl grønsagerne.
Skær kartoflerne i kvarte.
Del gulerødderne en gang på langs og 2-3 gange på tværs.
Giv kartofler og gulerødder et par minutters opkog i letsaltet vand.
Hæld grønsagerne til afdrypning i en sigte og kom dem i en bradepande 
sammen med løgene.
Dryp rigelig olivenolie over og krydr med timian, salt og peber.
Sæt grønsagerne i ovnen ca. ½ time ved 200°C, til de er møre.
Tips: Bradepanden skal helst rystes nogle gange under stegningen.
Grønsagerne kan forkoges og lægges i bradepanden i forvejen.