Logo

Gammeldags stegt kalvehjerte - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Gammeldags stegt kalvehjerte - Maries


Her er hjertet fyldt med æbler og svesker, men man kan i stedet fylde det med persille.

Til 4 personer


# Ingredienser til Gammeldags stegt kalvehjerte:

1 kalvehjerte

1-2 syrlige æbler (Belle de Boskoop)

150 g stenfri svesker

hvedemel, salt og peber

fedtstof til bruning

5-6 hele peberkorn

2 laurbærblade

2 gulerødder

2 porrer

1/4 selleri

1/2 liter suppe, bouillon eller vand

1 1/2 dl fløde

jævning

*


Sådan laver du Gammeldags stegt kalvehjerte:

Hjertet er som regel renset fra slagteren, men se alligevel efter blodansam­linger.

Skær også større årestammer væk.

Fyld hjertet med skrællede, fintskårne æbler og svesker.

Bind omkring med bomuldsgarn.

Vend hjertet i hvedemel tilsat salt og peber og brun det herefter i fedtstof i en gryde.

Spæd med bouillon eller suppe og kom laurbærblade og hele peber­korn ved.

Krydr med salt.

Lad det snurre under låg i et par timer, eller til det er godt mørt.

Tag grønsagerne op sammen med hjertet.

Kom fløden i, kog igennem og jævn til sauce.

Skær hjertet i pæne skiver ved serveringen og hæld lidt af saucen over.

Kogte grønsager serveres til sammen med kartoffelmos.

 

Knuste hjerter er en slags andendags-hjerter, hvor resterne af det stegte hjer­te køres gennem kødmaskinen eller kommes i blender. Kom det tilbage i gryden sammen med resten af saucen og eventuelt nogle ærter eller andre fintsnittede, kogte grønsager. Varm igennem og smag til.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (12 stemmer)
Siden er blevet set 3.440 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Wienerschnitzel med gemyseWienerschnitzlen er her kalvekød, men der kan også bruges en tynd skinkeschnitzel. Server...
• Kalvefrikassé med porre og persilleDet er godt at huske på, at kød også kan koges til skønne retter. Denne klassiske frikasse...
• Sprængt kalvetunge med grønsager og persille-peberrod- og kaperssauceVi kender bedst sprængt tunge som pålæg, men den smager også godt med en kraftig sauce
• Sprød kaffe crème brûléeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1247104-11-2018 15:00:25 eik
Bare så god og billig en ret. Den er i min kogebog fremover. Dagen efter blev resten brugt til biksemad. Uhm

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os