
 
Kogt kalvekød med fine grønsager og en lys, cremet sauce
smager af dansk sommer. Desserten er en lækker fromage med syrlige ribs.
 
Kalvegryde med nye
grøntsager og kartofler 
Arbejdstid: 45 min. Stege/koge tid: ca. 1 time. 4 personer.
 
#
1 kg kalvekød (bov, klump eller tykkam) 
1 liter vand 
2 tsk salt 
250 g blandede suppeurter 
2 laurbærblade 
 
Grønsager: 
500 g nye gulerødder 
500 g grønne asparges 
200 g bælgede ærter 
salt og peber 
 
Sauce: 
5 æggeblommer 
1½ dl piskefløde 
1 spsk citronsaft 
 
Tilbehør: dild 
kogte pillekartofler 
*
 
SKÆR kødet i terninger, læg dem i en gryde med vand og giv
det et opkog. 
Tilsæt salt, kog op og fjern skum. Tilsæt suppeurter og
laurbærblade og kog ved svag varme under låg ca. 1 time, til kødet er mørt. 
 
TAG kødet op og hold det varmt. Si fonden. 
Skrub eller skræl gulerødderne og kog dem i fonden i ca. 5
min. 
Knæk og kasser den nederste træede ende af aspargesene og
kog dem med de sidste 2 min. 
Tag grønsagerne op og hold dem varme med kødet. 
 
PISK æggeblommer, fløde og citronsaft sammen. 
Pisk lidt af den varme fond i æggeblommerne, pisk blandingen
tilbage i fond-gryden og sluk. 
Saucen må ikke koge. 
Vend grønsager, ærter og kød i saucen og smag til med salt
og peber. 
Server straks med dild og friskkogte kartofler. 
 

 
Marcipanfromage med
ribs
Arbejdstid: 20 min. Hviletid: ca. 2 timer. 4 personer. 
#
2 blade husblas 
1 økologisk citron 
3 æg 
50 g sukker 
50 g rå marcipan 
25 g smuttede mandler 
2 dl piskefløde 
 
Tilbehør: 
250 g friske ribs eller andre sommerbær 
*
LÆG husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min. 
 
RIV citronskal len fint og pres saften. 
 
KNUG vandet ud af husblassen og smelt den sammen med 2 spsk
citronsaft i en skål over vandbad. 
 
PISK æg og sukker til en tyk creme (5-8 min. med en
håndmikser). 
Tilsæt 1 tsk fintrevet citronskal og den let afkølede
husblas. 
 
RIV marcipanen groft og hak mandlerne. 
Pisk fløden til blødt skum. 
Vend marcipan, mandler og flødeskum i æggemassen og fordel
fromagen i portionsglas. 
Sæt dem i køleskabet i ca. 2 timer, til de stivner. 
Server med friske ribs. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin