Logo

Gotlam i kål med ost og auberginer ...

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

krydret med persille, citron og hvidløg

300 g hakket lammekød
150 g ost, gerne fåreost, emmentaler eller Svenbo
1 kålhoved, helst spidskål
1 aubergine
1 dl hakket persille
fintrevet skal af 1 rengjort citron
saften fra 1-2 fed hvidløg
god olivenolie

Auberginen skæres i ½ cm. tykke skiver på langs.
De drysses godt med groft salt og skal stå og trække i 1 time eller
længere.
De dyppes i kogende vand i nogle minutter og dryppes godt af.
Kålen deles i hele blade der koges 3-4 minutter i rigeligt vand og
drypper af (brug vandet fra auberginerne hertil).
Osten rives groft og røres sammen med det hakkede lammekød.
Farsen krydres med salt og peber.
En rektangulær folie- eller bageform beklædes med kålblade (lad dem
ligge godt ud over kanten).
Heri lægges lagvis fars og aubergineskiver.
Læg kålen henover så den lukker.
Retten bages ved 175ºC i ca ½ time, eller den kan tilberedes i vandbad i
en stor gryde med låg.
Tilbered en blanding af persille, den fintreven citronskal og hvidløg.
Ved serveringen skæres farsen i tykke skiver, der drysses godt med
persilleblandingen.
Retten serveres varm med lidt af den gode olivenolie som sauce.


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.166 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?