Logo

Gourmet hotdog

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Gourmet hotdog

 

En hotdog kan være så meget andet end blot et kedeligt brød med en kogt pølse og så de obligatoriske 3 striber – ketchup, sennep og remoulade. Hvis man fx. bager sine egne pølsebrød og tænker lidt kreativt, så kan en hotdog faktisk være en gastronomisk oplevelse, som sagtens kan serveres for gæster.
4 personer. Arbejdstid: 30-45 min. Samlet tid: 45 min.

 

# Ingredienser

Pølsebrød:

3 dl sødmælk

50 g gær

75 g smeltet smør

1 tsk salt

1 tsk sirup eller honning

150 g groftmalet speltmel

350 g hvedemel

50 g hvide sesamfrø

 

Syltede løg:

1 rødløg

½ dl hvidvinseddike

2 spsk sukker

 

Grov remoulade

4 spsk remoulade

1 tsk sennep

50 g cornichoner

½ bk karse

 

Fyld og pynt:

8 ostepølser eller grillpølser

½ bk karse

*

Pølsebrød:

Kom sødmælken i en skål, og rør gæren ud i mælken.

Tilsæt smeltet smør, salt, sirup og speltmel.

Rør rundt, og tilsæt så hvedemelet lidt ad gangen.

Ælt dejen godt, og lad den hæve i 10 minutter.

Skær dejen ud i 8 stykker, og form dejen til aflange pølser.

Læg brødene på en bageplade med bagepapir, og lad brødene efterhæve i 25 minutter.

Pensl brødene med lidt vand og drys med sesamfrø.

Opvarm ovnen til 200 °C.

Bag brødene i ovnen i 15 minutter.

 

Syltede rødløg:

Pil rødløget, og snit den i fine tynde skiver.

Kom løg, hvidvinseddike og sukker i en gryde, og lad det småkoge i 6-7 minutter, indtil eddiken er kogt ind.

Hæld løgene over i en skål, og lad dem køle af.

 

Grov remoulade:

Rør remouladen med sennep, finthakkede cornichoner og friskklippet karse.

Grill pølserne på grillen, eller steg dem langsomt ved middel varme på en pande med lidt olie.

Flæk brødene halvt igennem, og fyld dem med pølser, grov remoulade, syltede løg og pynt til sidst med et godt drys klippet karse.

 

Tip: Både de syltede løg og den grove remoulade kan laves i god tid og opbevares i køleskabet

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 243 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grillstegte pølser med peberfrugt og squashPrøv at marinere pølser og grønsager, inden de grillsteges. Vi har rørt en marinade af...
• Chili med peberfrugter, majs og chorizoChili con carne er en ret, som kan varieres i det uendelige med forskellige grønsager og...
• Pølse chowderKogte pølser smager efter manges mening bedst fra pølsevognen. Grillpølser kan du med...
• Champagnesorbet 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os