Logo

Græske hakkebøffer med spinattzatziki

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Græske hakkebøffer med spinattzatziki

 

Skru godt op for krydderurterne, og sæt smagen af Grækenland på middagsbordet. Den cremede tzatziki er rørt med spinat og passer rigtig godt til bøffen.

4 personer. Arbejdstid: 35 min. Koge-/stegetid: ca. 25 mi

n.

#

Spinattzatziki:

500 g spinat

3 dl græsk yoghurt

1-2 fed hvidløg

salt og peber

 

Græske bøffer:

500 g hakket oksekød

1 tsk tørret timian

1 tsk tørret rosmarin

1 tsk tørret oregano

50 g feta

1 spsk olie fx olivenolie

 

Stegte peberfrugter:

3 røde peberfrugter

2 spsk olie fx olivenolie

1 bundt persille

½ citron

 

Tilbehør:

brød eller pitabrød

oliven - gerne Kalamata-oliven

*

Skyl spinaten.

Varm en stor gryde op, og kom spinaten i gryden.

Rør hele tiden, til spinaten falder sammen.

Lad den koge i 5 min. under jævnlig omrøring, til al væsken er fordampet.

Lad den dryppe godt af i en sigte, mens den køler af.

Rør yoghurten med presset hvidløg.

Vend spinaten i yoghurten, og smag til med salt og peber.


Ælt kødet med krydderier.

Tryk små stykker feta ind i kødet, og form det til 4 hakkebøffer.

Brun bøfferne på begge sider på en varm pande med olie.

Skru ned for varmen, og steg i endnu 4 min. på hver side.

Krydr med salt og peber.


Skær peberfrugterne i tykke skiver.

Steg dem i olie på en pande ved høj varme i ca. 5 min., så de får lidt farve.

Hak persillen, og vend med peberfrugter.

Dryp med citronsaft, og smag til med salt.

Server bøfferne med tzatziki, peberfrugter, brød og oliven.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 314 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Farserede porrer i fadFarserede porrer kan laves ved at lægge ca. halvdelen af farsen i bunden af et ovnfast...
• Thailandsk millionbøfEn nem hverdagsret fuld af smag erstat evt. de friske grønsager med en frossen wokblanding
• Chefkokkens Forloren hareEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Hurtig kanelstang med kokosEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os