Logo

Grøn gumbo

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
350 g rå, røget skinke, helst med en solid fedtkant.
2 tsk olivenolie
1 stort groft hakket, rødt løg
2-3 fed knust hvidløg
1 tsk tørret organo
1 tsk tørret timian
2 laurbærblade
2 nelliker
2 selleri, skåret i fine skiver
1 hakket grøn peber
½ hvidkålshoved, fint skåret
2 ¼ l. hønsebouillon (eller vand)
200 g fint hakket grønkål
200 g fint hakket knoldselleri
200 g hakket spinat
1 bdt hakket brøndkarse
6 fint hakkede skalotteløg
1 knsp. stødt allehånde
¼ stødt muskatnød
cayenne

Skær skinken i små terninger og læg fedtet for sig selv.
Kom fedt og olivenolie i en gryde og varm op til det syder.
Tilsæt skinketerningerne, løg, hvidløg, oregano, timian og lad det simre i fem minutter under lidt lavere blus og med omrøring.

Tilsæt laurbærbladene, nelliker, selleri, peber og lad det simre endnu 2-3 minutter. Tilsæt hvidkålen og bouillonen.
Bring det hele i kog og lad det simre i fem minutter.

Tilsæt grønkålen, knoldselleri og lad det koge i endnu to minutter.
Læg så spinat, brøndkarse og skalotteløg i gryden, skru ned på lavt blus og lad det simre i et minut efter det er begyndt at koge igen.
Tilsæt persille, allehånde og muskatnød, salt, peber og cayenne.

Fisk fedtet op af gryden (og nellikerne, hvis de kan findes).
Serveres øjeblikkelig.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.470 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her