Logo

Grøn gris med salvie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
600 g svinebov med fedtkant, men uden ben
20 g smør
1-2 løg
4 gulerødder
2 store eller 4 små persillerødder
1 porre
10 fed hvidløg
2 skiver røget spæk
1 spsk olie
1/2 -1 spsk Colman’s sennepspulver
muskatnød
2 dl hvidvin
frisk salvie
1 spsk hasselnødder

Jordskokke- æbleblanding:
600 g jordskokker
4 småæbler, fx Belle de Boskop
10 g smør
1 citron
1 skiver øget spæk

1/2 spidskål eller savoykål

Bestil kødet hos slagteren. Skær kødet i 8 store klumper, ca. 6x6x6 cm. Bed eventuelt slagteren om at skære kødet ud.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Brun det i smør på en pande.
Skær løg, gulerødder, persillerødder og det hvide fra porren i skiver.
Knus hvidløg. Skær spækket i små tern.
Svits grønsagerne og spækternene i olie i en gryde.
Kom det brunede kød i gryden.
Tilsæt sennepspulver, 1/2 tsk revet muskatnød, salt og peber og hæld vinen ved. Kog det op.
Læg låg på og kog ved svag varme til det er mørt, ca. 1 time.
Smag retten til.
Tilsæt 1-2 spsk hakket salvie og grofthakkede nødder - helst uden den mørke hinde - lige før servering.

Skræl jordskokkerne og skær dem i kvarte.
Skær æblerne over ca. 2 cm fra stilkenden.
Skræl evt. resten af æblet, skær det i kvarte og fjern kerner og blomst.
Rist jordskokkerne og æblestykkerne i en gryde i smør.
Tilsæt 1/2 dl citronsaft, salt og peber.
Læg låg på og kog ved svag varme ca. 15 minutter. Smag til.
Æbler med stilk steges på panden i fedtet fra 1 skive røget spæk. Æblerne steges med snit-fladen nedad ved svag varme lige før servering. Pas på - æblerne bliver hurtigt mørke. Damp kålen.
Ved servering lægges kålen nederst i et fad - herover kødretten.

Jordskokke-/æbleblandingen serveres for sig, pyntet med æblerne med
stilk.
Tilbered evt. retten i ovn.
Brug en gryde, som tåler at komme i ovnen, eller et ovnfast fad med låg. Lad retten stå ca. 1 time ved 160ºC.
Hvis retten ønskes mere fyldig, kan den serveres med hele hvedekerner
kogt i 10-12 minutter.
Hvis persillerødderne er små, kan de tilsættes hele .

Tips:
Nakkefilet kan bruges i stedet for bov.
Kogetiden er da ca. 45 minutter.
Hele hasselnødder ristes på en tør pande, til hinden springer af.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 609 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grønsagsgryde med hvidløgspølseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Sauté skiver i kinesisk TeriyakisalatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Hornfiskeruller med persillefyld og rabarberkompotDu kan kun få friske hornfisk i april/maj og igen i august/september. De smager dejligt og...
• FløjterEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os