
600 g optøet, frossen hel spinat 
Tomatsauce:
25 g smør 
200 g grofthakkede løg
2 små knuste fed hvidløg 
3 dåser hakkede tomater (a ca. 400 g) 
1,5 dl vand 
1 tsk tørret oregano 
2 tsk groft salt 
friskkværnet peber 
200 g Apetina 3% i tern med persille/hvidløg 
10 forkogte tørrede lasagneplader (ca. 175 g) 
100 g Cheasy revet ost 10% 
Salat: 
1 liter groftrevet salat, fx romainesalat (ca. 150 g) 
1 agurk i mindre stykker (ca. 150 g) 
150 g frosne, optøede ekstrafine ærter 
1 rødløg i tynde både (ca. 75 g) 
½ tsk groft salt 
friskkværnet peber 
 
Lad spinaten dryppe af i en sigte og pres den fri for væde.
Tomatsauce: Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. 
Svits løg og hvidløg i ca. 1 min. 
Tilsæt resten af ingredienserne og bring blandingen i kog. 
Kog den ved svag varme og uden låg i ca. 15 min. - rør af og til.
Del tomatsaucen i 3 portioner og spinat, ost og lasagneplader i hver 2 portioner. Læg lagvis i et smurt ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 27 cm) - tomatsauce, spinat, ost og lasagneplader. 
Fortsæt i nævnte rækkefølge - slut med tomatsauce. 
Drys med revet ost og bag lasagnen midt i ovnen ca. 35 min. ved 200°C.
Dæk evt. lasagnen med bagepapir, de sidste 15 min. af bagetiden, hvis den bliver for mørk. 
Lad den hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.
 
Salat: Anret romainesalat, agurk, ærter og rødløg i en skål og drys med salt og peber. Server salaten til lasagnen.
 
Tips: I stedet for forkogte lasagneplader kan du anvende friske. Beregn ca. 250 g friske lasagneplader.
Fryseegnet: Ikke afprøvet