Logo

Gratin med broccoli og blomkål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Gratin med broccoli og blomkål

 

Server denne dejlige grønne gratin som hovedret med lidt brød eller en salat eller brug den som tilbehør til en kødret, hvor den vil række til 4 personer.

Arbejdstid: 30 min. Koge/bagetid: 50 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

500 g blomkål og broccoli

75 g hvedemel

2 dl letmælk

ca. 3 dl grønsagsvand

5 g smør eller olie

15 g rasp

4 æg

salt og peber

*

Del de to slags kål i små stykker og kog dem halvmøre i letsaltet vand 3-5 min.

Hæld kogevandet fra, og gem det.

 

Pisk melet ud i den kolde mælk, og hæld det over i en gryde.

Tilsæt ca. 3 dl grønsagsvand, og kog det igennem under omrøring.

Lad saucen køle lidt af.

 

Smør et ovnfast fad med smør eller olie, og drys med rasp.

Skil æggene, og pisk æggeblommerne i mælkesaucen.

Pisk hviderne stive, og vend dem i.

Vend de afdryppede grønsager i og hæld det over i fadet.

Bag gratinen ved 200 °C i ca. 40 min.

 

TIPS: Du kan også grønsagsrester eller frosne grønsager til fyldet.

 

Gratin med broccoli og blomkål

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 3.954 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?