Logo

Grillede grønsager og brød med olivensmør

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillede grønsager og brød med olivensmør

 

Bagte oliven smager rigtig godt til grønsager og på brød. Bag dem, så de bliver tørre.

Det kan gøres flere dage før de skal bruges, fx når ovnen er i gang med anden bagning.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20 min. Bage/stegetid. ca. 45 min.

(+ optænding til grillen)

 

#

8-10 grønne asparges

½ spidskål

1 fennikel

1 citron [øko]

ca. 4 skiver godt hvedebrød

ca. ½ dl olie

 

Olivensmør:

2 spsk sorte oliven uden sten fx Kalamata

50 g blødt smør

*

 

Bag de sorte oliven i ovnen ved 175 °C i ca. 30 min., til de er tørre.

Hak dem, og rør dem sammen med blødt smør.

Stil det køligt.

 

Tænd grillen mindst ½ time før brug.

Overfladen på grillkullene skal være grå og alle flammerne væk.

 

Knæk den seje ende af aspargeserne.

Skær fennikel i 2 cm tykke skiver fra top til rod.

Skær "både" af kålen med stok, så bladene holdes sammen.

Skær citronen midt over.

 

Vend grønsager, brød og citroner i olie, eller pensl dem med olie på alle sider.

Grill på flere sider, til de alle er tilpas møre.

Server de grillede grønsager og brød med citron og olivensmør.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.161 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Om tørklædeforbud i skoler?



Effektiv reklame - klik her