
 
Lammekoteletter bliver meget lækre på grillen. De bør
krydres kraftigt og serveres med kryddersmør. 
Lækkert med lam til 4 personer. Tilberedningstid: ca. 20
min. 
 
# 8-12 enkelte eller 4-6 dobbelte lammekoteletter 
peber fra kværn 
rosmarin eller timian
hvidløg 
olie til pensling 
salt 
*
1. Dup koteletterne tørre med køkkenrulle og giv fedtkanten
et par snit, så kødet ikke »krøllerunder stegningen. 
Gnid det med peber og krydderurter, evt. presset hvidløg. 
Smør koteletterne med olie. 
 
2. Grill dem på den varme rist 2-3 min. på hver side. 
De dobbelte skal have lidt længere end de enkelte. 
Drys med salt efter stegningen. 
 
3. Lammekoteletterne skal serveres straks; de behøver ikke
at hvile. 
Giv smørvendte majs til og hvidløgsflûte. 
Eller bagte kartofler og bønnepuré. 
Koldt kryddersmør er dejligt til eller en kraftigt krydret
cremefraiche sauce (se opskrifter). 
 
Grøn bønnepuré
Denne grønne bønnepuré, som er rigtig lækker (og sund) og som
mange børn vil guffe i sig med fornøjelse. Puréen smager bedst lun.
Til 4-6 personer Tilberedningstid: ca. 10 min. 
#
500 g friske eller frosne grønne bønner
salt 
1 dl fløde 
25 g smør 
1 fed hvidløg 
citronpeber 
persille 
*
1. Nip de friske bønner og skær dem i mindre stykker. 
Frosne bønner skal ikke tøes op. 
 
2. Kog bønnerne næsten møre i letsaltet vand. 
 
3. Kom de afdryppede bønner i en blender og kør dem til mos.
Tilsæt fløde og koldt smør. 
 
4. Hæld mosen tilbage i kasserollen og varm den op. 
Smag til med presset hvidløg og citronpeber. 
 
5. Ved serveringen drysses hakket persille over.