Logo

Grillet lammekebab med cognac-urtesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Trækul:      Indirekte

Gas:           Indirekte/middel varme

Forberedelse: 10 minutter. Stegetid: 7 -17 minutter

 

2 store grønne peberfrugter, befriet for kerner og skåret i 2,5 cm store stykker

700 g lammekølle uden ben, afpudset og skåret i tern på 2,5 cm

1 stort løg skåret i 8 både

salt og friskkværnet sort peber

Cognac-urtesauce:

1,5 dl olivenolie

1 lille løg, hakket groft

1 citron, kun saften

2 spsk cognac

1 fed hvidløg, hakket groft

2 tsk Dijonsennep

1 tsk tørret oregano

1 spsk hakket frisk timian

1 knivspids cayennepeber

vegetabilsk olie til pensling

 

A. Hvis du bruger træspid, lægges i de koldt vand i ½ time.

Sæt lammekød, peberfrugter og løgbåde på spiddene og drys salt og peber på.

 

B. Cognac-urtesauce: Hæld olivenolie, hakket løg, citronsaft, cognac, hvidløg, sennep, oregano, timian og cayennepeber i en foodprocessor eller blender og blend det til en jævn puré.

 

C. Pensl spiddene let med olie og grill dem indirekte over middel varme i 7-9 min. (rødt), 10-13 min. (medium), 14-17 min. (gennemstegt).

Vend spiddene en gang under stegningen og pensl dem rundhåndet med saucen to til tre gange under stegningen.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.471 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Copenhagen Pride have skattepenge?


Effektiv reklame - klik her