Logo

Grillet mørbrad med kartoffelsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Grillet mørbrad med kartoffelsalat

 

Mørbrad er meget velegnet til at lægge på grillen. Men pas på: Kødet bliver tørt, hvis det får meget varme. Rosastegt eller lige netop gennemstegt er bedst.

2-3 personer ,Arbejdstid: 40 min. (+ optænding af grill) Koge-/stegetid: ca. 20 min.

 

#

1 svinemørbrad (ca. 450 g)

salt og friskkværnet peber

4 spsk olie

2 røde snackpeberfrugter eller 1 stor rød peberfrugt

1 lime

 

Cremet kartoffelsalat:

690-750 g kartofler

150 g cremefraiche 18%

2 spsk dijonsennep

1 fed hvidløg

2-3 spsk løg

2-3 spsk bredbladet persille

 

Pynt:

frisk basilikum

*

Tænd grillen mindst en halv time, før der skal grilles.

Dup kødet tørt med køkkenrulle.

Vend mørbraden i olie på alle sider.

Brun den på hver side, og krydr med salt og peber.

Flyt evt. grillristen lidt op, og steg videre i 3-5 min. på hver side ved svagere varme, til kødet er rosa eller gennemstegt alt efter smag.

Brug evt. stegetermometer - det skal vise 62-65 °C.

 

Skær stilken af peberfrugterne, fjern kernerne, og skær dem i grove stykker på ca. 2x5 cm.

Pensl dem med olie, og grill dem i 2-3 min. på hver side, til de er gennemvarme.

Dryp med limesaft, og krydr med salt.

 

Kog kartoflerne, pil dem, og skær dem i både eller små stykker.

Bland en dressing af cremefraiche, sennep, knust hvidløg, hakket løg og persille.

Smag til med salt og peber, og bland kartoffelstykkerne med dressingen.

 

Skær mørbraden i tynde skiver.

Server kødet med grillet peberfrugt, lime, basilikum og cremet kartoffelsalat.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 277 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Mørbradgryde med sennepssauceDenne mørbradgryde er tilberedt med en lys sauce smagt til med vineddike, sennep og...
• Mørbradbøffer med hvldeblomst-gremolata og aspargesNyd hyldeblomsterne i deres korte sæson de kan bruges til meget andet end saft. Her giver...
• Fyldt mørbrad med soltørrede tomaterSvinemørbrad er tit på tilbud. Fyld kødet med soltørrede tomater, pinje kerner og...
• Kanelglaseret butterdej med æblerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os