Logo

Grillstegte peberbøffer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Grillstegte peberbøffer


Peberbøf med cognacflødesauce opskrift - Hurtig og nem at lave, og er rigtig mandemad, passer perfekt med et godt glas rødvin ved siden af. 

Til 4 personer Tilberedningstid: ca. ½ time

#

4 bøffer, fx oksefilet, mørbrad eller tyksteg

2½ spsk grønne Madagascar pebre

salt

1 spsk olie

2 skalotteløg

25 g smør

1 dl bouillon

1 dl rødvin

1 dl cremefraiche

1 tsk dijon sennep

*

 

1. Bøfferne bankes let med hånden og duppes tørre med køkkenrulle.

 

2. Mos de grønne pebre med en gaffel og rør mosen med olie. Smør massen ud over bøfferne.

 

3. Pil løgene og hak dem fint.

Svits dem i smør i en lille kasserolle over grillen.

Når de er gyldne, tilsættes kogende bouillon, 1½ spsk grønne pebre og rødvin.

Lad det simre, til det er kogt ind til det halve.

Rør cremefraiche i og smag til med salt og sennep.

Hold saucen varm, mens bøfferne steges.

 

4. Grill bøfferne så røde som du nu ønsker dem.

Server dem på varme tallerkener med lidt sauce over.

Server resten til, i en skål.

 

5. Tilbehøret kan fx være grill- eller pandestegte courgetter samt en fyldig salat med tomater, forårsløg, kogte, kolde grønne bønner og salatgrønt med olie-eddike marinade.



TIPS: Steger du bøfferne på en pande på grillen, kan du flambere bøfferne:

Kødets porrer lukkes ved at komme bøfferne på en varm og tør pande i ca 30 sekunder på hver side.

Bøfferne tages af panden og krydres med de knuste peberkorn og salt.

Smørret kommes på panden og bøfferne steges på panden til de er som du foretrækker.

Lige før bøfferne er færdigstegte hældes et godt skvæt cognac på panden og bøfferne flamberes.

Bøfferne tages af panden og holdes varme under folio mens saucen laves.

Bouillonen koges af på panden og fløden tilsættes.

Cremefraiche røres forsigtig i saucen så den ikke virker skilt.

Saucen smages til med grøn Madagaskar peber og salt.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 271 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Ristaffel med masser af lækkert tilbehørRetten serveres med løse ris, flüte og tilbehør i små skåle.
• OksehaleragoutHalen ved vi alle, hvor sidder på dyret. Det er et benet stykke kød med masser af god...
• Enchilada med chilisauce og majskolberEn enchilada er en mexicansk majspandekage rullet om et fyld af kødfars eller ost. Du kan...
• Fyldte vandbakkelser med hindbærpuréEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os