Logo

Hønsefrikassé - i trykkoger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
5-6 personer. Kogetid i trykkoger: 45 min.

# Ingredienser

1 høne på ca. 2 kg
¾ spsk salt pr. l vand
4-5 hele peberkorn
1 løg i skiver 
persillestilke

Stuvning:
4 spsk smør
3-4 spsk hvedemel
½ l væde fra hønsekødsuppe (samt asparges)
2 æggeblommer
3 spsk fløde
salt, peber
1 stor dåse asparges på ca. 450 g

* Tilberedning

Kom den istandgjorte høne i trykgryden og hæld vand ved så det knap dækker.
Tilsæt salt, hele peberkorn, løg og persillestilke.
Luk for trykgryden og bring den på tryk.
Kog hønen i 45 min.
Tag trykket af gryden, hurtigt eller langsomt.
Tag hønen op af gryden og del den i portionsstykker.
Hold dem varme mens stuvningen laves.
Si suppen.
Smelt smørret til stuvningen i gryden (trykkogeren kan også bruges hertil).
Rør det sammen med melet og spæd med væden - hønsekødsuppe og aspargeslage, ½ l i alt.
Rør æggeblommerne sammen med fløden.
Hæld det i stuvningen og bring det nær kogepunktet - det må ikke koge, så skiller det. 
Smag til med salt og peber.
Anret hønsekødet i et halvdybt fad.
Fordel asparges over og hæld den varme stuvning på.
Butterdejssnitter eller løse ris serveres til.


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.213 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her