Logo

Hønsefrikassé med krebsehaler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hønsefrikassé med krebsehaler

 

På denne tid af året skal maden være let og forårsagtig. Ugens gæstemenu er hønsefrikasse med asparges tilsat krebsehaler, der gør den ekstra delikat, og kærnemælksfromage serveret med jordbær. Så er sommeren lige om hjørnet.

Arbejdstid: 45 min. Kogetid: ca. 1 time. Fryseegnet. 4 personer.

 

#

2 haner eller store kyllinger

500 g suppeurter (fx løg, selleri og gulerod)

2 laurbærblade

1 tsk hel peber

1 spsk groft salt

1 bundt grønne asparges (stykker)

1 bundt forårsløg

majsstivelse

1½ dl piskefløde

2-3 lime (saft og både)

200 g pillede krebsehaler

1 lille bundt bredbladet persille (hakket)

Tilbehør: pillekartofler og limebåde

*

 

Skær lårene af haner eller kyllinger og gem dem til andre kyllingeretter.

Hvis kyllingen ikke er optøet, kan lårene fryses ind.

Kom stykker af suppeurter og krydderier i bunden af en gryde.

Læg de to stykker fjerkræ ovenpå, hæld vand ved (så det dækker) og kog op.

Skum af og tilsæt salt.

Kog kyllingekødet ved svag varme i ca. 40 min., til det er mørt.

Tag kødet op, si suppen og kog den ind, til den smager godt.

Kog stykker af asparges og forårsløg i suppen 3-4 min. og tag dem op.

Jævn suppen til en sauce med majsstivelse udrørt i lidt vand og tilsæt fløde.

Smag til med salt, peber og limesaft.

Skær kyllingebrysterne fra benene og anret med sauce og grønsager.

Drys med krebsehaler og persille.

Server med kartofler og evt. limebåde.

 

Hønsefrikassé med krebsehaler

 

Kærnemælksfromage med jordbær

Arbejdstid: 20 min. Kogetid: få minutter. Køletid: ca. 2 timer Ikke fryseegnet.

 

#

2½ dl kærnemælk

½ stang vanilje

½ citron (usprøjtet, fintrevet skal)

2½ dl piskefløde

25 g sukker

4 blade husblas

Tilbehør:

250 g jordbær

Pynt: citronmelisse

*

 

Rør kærnemælk sammen med kornene af vanilje og citronskal.

Kog fløde med sukkeret, til det er smeltet.

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.

Knug vandet ud og rør det i den varme fløde, til det er smeltet.

Lad blandingen køle lidt af og rør den i kærnemælksblandingen.

Fordel i 4 portionsglas og lad fromagen stivne i køleskabet i ca. 2 timer.

Pynt kærnemælksfromagen med skiver af friske jordbær og citronmelisseblade.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 151 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Stegt kyllingebryst med lufttørret skinke og flødestuvet spinatPak kyllingebryst ind i lufttørret skinke. Det giver både smag, og holder kødet saftigt...
• Sprængt kylling med flødestuvede kartofler og en skøn trifli til dessertKyllingebrysterne trækker i en krydret saltlage før tilberedningen. Det gør kødet ekstra...
• Stegte ris med kylling og æblerBrug en rest kogte ris til denne ret. Har du ikke en rest, så begynd med at koge risene
• KirsebærrandEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os