Logo

Hakkebøf med bløde løg – også for børnekokke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hakkebøf med bløde løg – også for børnekokke 

 
Hakkebøf med bløde løg, brun sauce og kartofler er en god, gammeldags klassisk ret, som stadig holder - simpelthen fordi den smager fantastisk.
Tilberedningstid: 40 min.  Antal portioner: 4.

 
# Ingredienser
600 g hakket oksekød
4 spsk olie
2 løg (store)
4 dl bouillon
½ dl mælk
1 smule saucekulør
2 spsk Maizena
4 spsk vand
½ tsk hvidvinseddike
½ tsk sukker
1 tsk salt
1 knivspids peber
1,2 kg kartofler

 
* Tilberedning
Kog kartoflerne i vand med 1 tsk. salt.
Form farsen til fire bøffer.
Pil og halver løgene og skær dem i skiver.

 
Varm 2 spsk olie op på en pande og steg løgene ved høj varme i nogle min, lad dem derefter simre for middel varme.

 
Varm 2 spsk. olie op på en anden pande og steg bøfferne i ca. fire min på hver side, afhængig af hvordan I ønsker bøffen stegt.  
Tag bøfferne af varmen og drys dem godt med salt og peber.

 
Kog panden af med bouillonen og tilsæt kulør, hvidvinseddike og sukker.
Rør vand og Maizena godt sammen og jævn saucen med blandingen, mens du rører godt rundt.
Tilsæt mælken, smag saucen til med salt og peber.
Drys lidt salt og peber over løgene.
Hvis de ikke er helt så bløde, som du godt kan lide dem, kan du tilsætte et par spsk vand og lad det koge væk. Det blødgør løgene.
Server hakkebøfferne med kogte kartofler, bløde løg og saucen.

 
TIP: Du kan servere syltede agurker eller asier til hakkebøffen. Eller en grøn salat.

 
Se alle opskrifter for børnekokke

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 662 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her