Logo

Hakkebøf med krydret mos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hakkebøf med krydret mos

 

Søde kartofler eller batat, som de også hedder, ligner kartofler, men er i virkeligheden en jordknold i snerlefamilien, som især dyrkes i Peru. Chili sætter pift på den røde rod.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid. ca. 20 min.

 

# Ingredienser

250-300 g hakket oksekød 8-10% fedt

25 g smør

2 spsk olie

salt og friskkværnet peber

Mos:

500 g søde kartofler

½ frisk rød chili

Tilbehør: grøn salat


* Tilberedning

 

Skræl de søde kartofler, og skær dem i grove stykker.

Kog dem i 10-15 min., til de er helt møre.


Hæld kogevandet fra de søde kartofler, og gem lidt.

Mos kartoflerne med en kartoffelmoser eller en stor gaffel.


Form kødet til 2 hakkebøffer.


Varm en slip let-pande med smør og olie.

Brun bøfferne på begge sider.

Krydr med salt og peber.

Skru ned til middel varme, og steg bøfferne 3-4 min. på hver side. 


Steg finthakket chili i et par min. i stegefedtet fra bøfferne.

Bland det i kartoffelmosen, og tilsæt evt. lidt kogevand.

Smag mosen til med salt og evt. mere chili.

 

Nyd hakkebøfferne med den krydrede mos og en grøn salat.

 

TIPS: Kog evt mosen af halvt søde kartofler og halvt almindelige kartofler. (kogetid 20-25 min)

 

Hakkebøf med krydret mos

 


 

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 933 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?