Logo

Hakkebøf med makaroni og ost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hakkebøf med makaroni og ost

 

"Macaroni and cheese", pasta vendt i en cremet ostesauce, er en amerikansk klassiker. Vi har frisket den op med tomater og timian. Du kan også bruge krydderurter som fx persille, basilikum eller oregano. Klassisk med et twist.

4 personer. Arbejdstid: 25 min. Bagetid: 30 min.

 

#

Makaroni og ost:

400 g makaroni

25 g smør

3 spsk hvedemel

1 liter mælk

500 g cherry- eller cocktailtomater

8 stilke timian

100 g cheddarost

100 g parmesanost

salt og peber

lidt muskatnød

 

Bøffer og tilbehør:

500 g hakket oksekød

1 spsk olie og/eller smør

500 g grønne bønner

*

 

Tænd ovnen på 220 °C.

Smelt smørret i en gryde, rør melet i, og bag det igennem.

Tilsæt mælken under piskning, og lad saucen småkoge under omrøring i mindst 5 min.

Halver tomaterne.

Skyl timianen grundigt, og pluk bladene af stilkene.

Kog makaronien i en stor gryde velsaltet vand, men kog den 1 min. mindre end angivet på pakken.

Dryp makaronien af i en sigte, og vend den i saucen sammen med tomater, timian, revet cheddar og halvdelen af den friskrevede parmesan.

Vend det hele godt rundt, og smag til med salt, peber og revet muskatnød.

 

Hæld sauce og pasta i et smurt ovnfast fad, og drys med resten af parmesanosten.

Sæt fadet i ovnen i ca. 30 min. til den er smukt gylden på toppen.

 

Form kødet til 4 bøffer, og hak dem på overfladen med en kniv.

Steg dem på en varm pande med olie og/eller smør, og krydr godt på begge sider med salt og peber.

 

Nip bønnerne, og kog dem i lidt letsaltet vand i 3-4 min.

Lad dem dryppe af i en sigte.

Server hakkebøfferne med makaroni og ost og de grønne bønner.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 376 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Butterdejspakker med krydret kødfyldServer små lækkerier til studenterbuffeten eller sankthansaften. Opskriften er nem at gå...
• Kødspid og råkostsalatLynhurtig, sund aftensmad der begejstrer store og små! Bliv populær derhjemme med denne...
• Hakkebøf med bagt kartoffel og tatarsauceEn klassisk hakkebøf smager bare godt sammen med en bagt kartoffel med lækker dressing og...
• KokosisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!