Logo

Haresteg fra det gamle danske køkken

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
1 hare
6-8 tynde skiver letrøget spæk
50 g smør
¼ l. kogende bouillon
75 g smør
75 g hvedemel
½ l. mælk
lidt salt samt hvid peber
ribsgelé
2-3 spsk flødeskum

Den omhyggeligt istandgjorte hare ombindes med spækskiver ne. Lægges i en smurt bradepande og dækkes med små smørklumper. Brunes ved god varme (225 º). Når haren er fint brun, hældes den kogende bouillon ved, blusset dæmpes, og dyret steger Ca. ½ time, hvor det af og til dryppes.
Imens tilberedes en tyk jævning. Smørret smeltes, afbages med melet og spædes med mælken, der skal være kogende. Småkoger 8-10 minutter, krydres med salt samt et let drys hvid peber og tilsættes i å 2 spsk ribsgelé.
Haren tages ud af ovnen, jævningen hældes over, hvorefter den steger videre i endnu ½ times tid.
Nu skal skyen sies fra, direkte i saucegryden. Fortyndes eventuelt med mere bouillon, mens der røres livligt i gryden. Smages sluttelig til.
Spises med smørbrunede kartofler samt æblebåde , der ristes i lidt smør.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.468 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?