Logo

Hjerter i flødesauce med svampe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hjerter i flødesauce med svampe

 

Vi har piftet den gamle klassiker op med nogle ristede svampe på toppen og en sprød salat med løg og æbler som tilbehør.

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 1½ time.

 

#

750 g kalvehjerter

2 løg

25 g smør eller 2 spsk olie

2 spsk hvedemel

3 dl bouillon eller vand

2½ dl piskefløde

1 laurbærblad

1 bundt persillestilke salt og peber

 

Stegte svampe:

500 g svampe (fx champignon, østershatte og kantareller)

2 spsk olie eller 25 g smør

 

Salat:

1 salathoved

1 lille rødløg

2 æbler

2 spsk olie

2 spsk æbleeddike

 

Tilbehør:

kogte kartofler eller kartoffelmos

persille

*

 

Skær fedt og sener af hjerterne.

Skær hjerterne i skiver på ca. 1 crn's tykkelse.

Pil løgene, og hak dem.

Brun kødet i en stor stegegryde med smør, til alle stykker er pænt brunet på alle sider.

Brun løgene med i et par min.

Drys med mel, og vend det hele godt rundt.

Tilsæt bouillon, fløde og laurbærblad.

Pluk persillen, bind stilkene sammen med lidt snor, og læg det i gryden.

Giv dem et opkog, skru ned, og lad hjerterne simre i 1½ time under låg.

Rør af og til.

 

Tag persillestilke og laurbærbladet op.

Smag saucen til med salt og peber, og spæd den evt. med lidt vand, hvis den er blevet meget tyk.

Skær svampene i mindre stykker, og rist dem i olie på en hed pande, til de bliver brune på alle sider.

Krydr med salt og peber.

Skyl og tør salaten, og bryd den i store stykker.

Hak løget fint.

Skær æblerne i skiver (først lige inden servering, så de ikke bliver brune).

Rør olie og eddike sammen, og vend salat, løg, æble og dressing godt sammen.

Smag salaten til med salt og peber.

 

Drys svampe og hakket persille over hjerterne, og server med salat og kogte kartofler.

 

TIPS: Du kan også lave retten med svine-, okse-, lamme- eller kyllingehjerter. Der kan være lidt forskel på, hvor længe de skal koge for at blive møre. Generelt skal de koge i længere tid, jo større dyret er.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 187 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• MinutbøfferMinutbøf er - ikke overraskende - ret hurtig mad. Her er opskriften med tynde skiver af...
• Kalvebov med karrysky og æbletrifliWeekendens gæstemad skal simre stille og roligt i ovnen, så du har tid til at dække bord...
• Kalvetykkam og abrikos-appelsintrifliDet dufter skønt, mens man bruner kødet og tilsætter urter og krydderier. Derefter skal...
• Frisk frugt i sukkerlage med limeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os