Stegetid i trykkoger: 40 min. 
# Ingredienser
1 kalvehjerte 
2 bdt persille 
4 spsk hvedemel 
salt, peber 
50 g smør eller margarine 
1 løg delt i kvarter 
2 gulerødder skåret i skiver 
2 dl suppe eller vand 
2 dl fløde (13%) eller piskefløde 
* Tilberedning
Fyld det rensede kalvehjerte med persille. 
Drys salt og peber i og bind omkring med bomuldsgarn. 
Vend kalvehjertet i hvedemel og drys salt og peber på. 
Lad fedtstoffet blive gyldent i trykgryden. 
Brun kalvehjertet heri. 
Kom løg, gulerødder og suppe eller vand i og læg låg på gryden. 
Bring gryden på tryk. 
Lad hjertet stege i 40 min. 
Tag trykket af gryden, hurtigt eller langsomt. 
Tag hjertet op og fjern bomuldssnor. 
Skær det i skiver. 
Si skyen, hæld den tilbage i gryden og tilsæt fløden. 
Bring det i kog og smag saucen til. 
Kogte kartofler eller grønsager er godt tilbehør. 
Tips: I stedet for persille, kan kalvehjertet fyldes med udstenede svesker samt æbler skåret i både. Stegetiden er den samme som ovenfor.