Logo

Hornfiskeruller med spinatsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
4 udbenede hornfisk (ca. 800 - 900 gram)
100 g rensede spinatblade
2 citronsaft
30 g smør

Sauce:
25 g smør
70 g rensede forårsløg
250 g rensede spinatblade
1 ½ dl hønsebouillon
2-2 ½ dl piskefløde (evt. fløde 13)
2 tsk citronsaft
friskrevet muskatnød

Start med at rense hele portionen af frisk spinat.
Fjern de groveste stilke og skyl spinaten meget omhyggeligt i
flere hold koldt vand.
Tør bladene let i køkkenrulle.
Vej 100 g store blade af til fyld i fisken og 250 g til saucen.
Klargør fileterne, fjern evt. ben som sidder tilbage i fiskekødet.
Halver fileterne på tværs.
Skyl og tør dem i køkkenrulle.
Drys indersiden af fileterne med salt og peber.
Fordel spinatblade på indersiden af fileterne.
Rul dem lidt fast sammen om spinatbladene.
Smør et ovnfast fad med lidt smør.
Læg rullerne tæt sammen i fadet med åbningen nedad.
Dryp lidt citronsaft over og fordel små smørklatter øverst.
Lad fadet stå køligt ca. 30 minutter, før det sættes i en 220°C varm ovn i ca. 25 minutter, eller til rullerne er gennemvarme.
Til saucen skæres de rensede forårsløg i småstykker.
Smelt 25 g smør i en storbundet gryde og steg løgene bløde.
De må ikke brunes.
Hæld 250 g spinatblade i gryden, og rør rundt indtil de er faldet
let sammen. Varmen skal være stærk.
Hæld bouillon i, kog op og lad blandingen koge ca. 2 minutter uden låg,
indtil bladene er faldet helt sammen.
Blend spinatblandingen. Hertil kan saucen gøres parat.
Lad saucen køle hurtigt af. Dæk den til og stil den køligt.
Kog den blendede sauce op.
Hæld 2 dl piskefløde i og lad saucen koge lidt ind over kraftig varme i nogle minutter.
Smag til med citronsaft, salt, peber og friskrevet muskat.
Hvis nødvendigt tilsættes nu mere piskefløde.
Server saucen til de varme fiskeruller, sammen med nye kogte
kartofler.
Drys evt. kartoflerne med lidt hakket persille.
Da der anvendes spinat til denne ret, må den ikke genopvarmes, hvorfor
en evt. rest skal spises kold.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 823 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Mørbradgryde 2006En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Estanboli ba gushtEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Bagt kartoffel med baconfyldEn bagt kartoffel smager altid godt. Her er den peppet lidt om med bacontern og...
• Æbleriddere med marcipanEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!