
Husets hjertegryde
2 kalvehjerter 
smør eller margarine 
3 løg 
1-2 peberfrugter 
2 syrlige æbler 
1½ spsk hvedemel 
½ spsk rosenpaprika 
salt og peber 
Tilbehør: Kartoffelmos - se Tillæg
*
Rens hjerterne for de store årestammer og eventuelt fedt. 
Læg dem i koldt vand 1-2 timer. 
Del dem i små terninger og tryk dem af i køkkenrulle. 
Brun dem i smør eller margarine sammen med groft hakkede løg. 
Læg ud strimlet peberfrugt og æblebåde i gryden og vend det hele et par minutter. 
Drys hvedemelet over og tilsæt rosenpaprika, salt og peber. 
Hæld 4-5 dl kogende vand over. 
Læg låg på og lad retten småsnurre i 45-55 minutter - eller til kødet er mørt. 
Server evt. retten i en krans af kartoffelmos.