Logo

Hvidløgsbøffer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvidløgsbøffer 

 
En god opskrift på hvidløgsbøffer fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og mere end 11.000 med billeder.
Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 12 min. Portioner: 4

 
# Ingredienser
600 g skært oksekød, hakket 1 gang
1-2 fed knust hvidløg
2-3 spsk cremefraiche
salt
4 skiver vakuumpakket bacon
fedtstof til stegning

 
TILBEHØR:
Bagte kartofler med bearnaisesmør, blandet grøn salat.

 
* Tilberedning
Ælt det hakkede kød med knust hvidløg, cremefraiche og salt.
Del kødet i fire portioner. Form hver portion til en bolle.
Tryk den lidt flad med hånden.
Hak bøffen let på overfladen med en kniv, mens den
anden hånd former bøffen.
Sæt en skive bacon rundt om bøffen og fastgør den med tandstikker.
Tril først siderne på bøfferne på en varm pande, så baconet bliver let stegt.
Brun fedtstoffet på panden. Steg bøfferne 2-3 min på hver side.
De skal være lyserøde indvendig.

 
SERVERING:
Server bøfferne med bagte kartofler fyldt med bearnaisesmør og
dertil en blandet grøn salat.

 
BEARNAISESMØR:
Rør ca. 75 g blødgjort smør godt igennem og tilsæt lidt efter lidt
bearnaiseessens efter smag.
Tilsæt hakket persille og frisk finhakket estragon eller
ganske lidt tørret.
Smørret pakkes i folie og lægges i køleskabet, indtil det skal bruges.
(se også  bearnaisesmør)

 
Variation af stegningen:
Har du en grillpande af støbejern, bliver bøfferne meget lækre,
når de steges på en sådan.
Panden gnides med olie, og bacon'et forsteges let som nævnt i opskriften.
Derefter steges bøfferne på panden.

 
Variation af retten:
FYLDTE BØFFER:
Form kødet til 8 tynde bøffer.
På fire bøffer lægges 10 g peberrodssmør (smør rørt op med friskrevet peberrod).
Den anden bøf lægges over, og bøfferne trykkes til langs kanten.
Bøfferne steges som hvidløgsbøffer.
Serveres med små pillekartofler, brunet smør og evt. bønnesalat.

 
Tips:
Bøfferne kan ikke nedfryses som stegte.
Derimod kan formede, rå bøffer forfryses, se Tips om hakket kød, og
derefter indpakkes og nedfryses.
Steges direkte på panden ved optøningen og kræver ca. dobbelt stegetid.
Denne fremgangsmåde gælder også almindelige hakkebøffer.

 
Se alle de bedste opskrifter med hakket kød

✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Grill, Tøm køleskab,
 Mad til 1 person, Menuer, For børnekokke, Mad på 30 min, Airfryer og meget mere
Få de bedste madopskrifter med madABC.dk - Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 109 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her