#
500 g hakket oksekød,
3-4 hakkede fed hvidløg,
1 tsk oregano,
½ tsk peber,
1 spsk olivenolie,
½ spsk smør,
groft salt.
Fyldte svampe:
10 store champignoner,
3 skiver bacon skåret i tynde strimler,
1 hakket fed hvidløg,
2 tsk citronsaft,
4 finthakkede soltørrede tomater,
25 g revet brødkrumme af daggammelt brød,
2 spsk finthakket persille,
peber.
Tilbehør: Råstegte kartofler.
*
Fyldte svampe:
Opvarm ovnen til 180 °C.
Skær stokkene af otte champignoner.
Hak stokkene og de to hele champignoner.
Steg bacon og hvidløg i 1-2 min. på en tør pande under omrøring.
Tilsæt svampestykkerne og steg, til væsken fra svampene er fordampet (ca. 3 min.).
Tag panden af varmen og vend de øvrige ingredienser i.
Smag til med peber og fyld blandingen i de otte svampehatte, som derpå bages midt i den varme ovn i 15-20 min.
Hvidløgsbøf:
Bland kød, hvidløg, oregano og peber og form kødet til fire bøffer.
Brun bøfferne i olie og smør ved god varme.
Krydr med salt og steg derpå bøfferne færdige for svag varme (ca. 5 min. på hver side).