Logo

Indbagt mørbrad med champignonflødesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

400 g afpudset svinemørbrad
500 g hakket kalv/flæsk 8-10 % fedt
1 æg
2 spsk hvedemel
2 tsk tørret timian
salt og peber
 
Dej:
1 dl lunkent vand
25 g gær
1 tsk salt
1 æg
1 spsk raps- eller olivenolie
ca. 250 g hvedemel
1 æg til pensling
1 tsk timian til pynt
 
Champignonsauce:
1 spsk raps- eller olivenolie
250 g champignon
1 tsk timian
3 dl bouillon
en halv dl koldt vand
1 spsk majsstivelse
2 tsk Dijonsennep
½ dl fløde 9 %
 
Tilbehør:
kogte kartofler
broccoli
gulerødder
 
Rør en fars af hakket kalv/flæsk, æg, hvedemel, timian, salt og peber. Brun mørbraden et par minutter på alle sider på en tør pande med slip-let belægning.
Opløs gæren i væsken, tilsæt salt, æg og olie og ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen.
Ælt til dejen er glat og smidig.
Rul dejen ud til en firkant ca. 30x35 cm.
Læg dejen på en bageplade beklædt med bagepapir.
Fordel farsen på den ene halvdel af dejen, læg mørbraden herpå og rul dejen sammen omkring kødet.
Fold enderne sammen. Pensl med sammenpisket æg og snit dejen.
Drys med lidt timian og bag ved 200ºC i ca. 35 min.
Rens champignonerne og skær dem i kvarte eller i skiver.
Varm olien i en gryde eller på en pande og rist champignonerne gyldne. Tilsæt timian og bouillon og kog op.
Ryst vand, majsstivelse, dijonsennep og fløde sammen i en melryster. Hæld jævningen i saucen under omrøring og kog saucen op.
Smag til med salt og peber.
Server mørbraden i skiver med kogte kartofler, broccoli, gulerødder og champignonflødesauce.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.958 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her