Logo

Indisk kylling og kirsebær-dessert

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Indisk kylling og kirsebær-dessert

 

garam masala er en indisk krydderiblanding, der giver kyllingen en pikant smag. Det søde punktum er en enkel dessert med hårde kager, creme og friske kirsebær, der er i sæson netop nu.

 

Indisk kylling med yoghurt og rissalat

Arbejdstid: 45 min. Stege/kogetid: 30 min. Kødet er fryse-egnet. (4 personer)

 

#

500 g kyllingebryst uden skind og ben

3 dl græsk yoghurt 10%

2-3 tsk garam masala (se tips)

2 fed hvidløg (knuste)

1 spsk frisk ingefær (fintrevet)

1 spsk groft havsalt

frisk koriander

 

Rissalat:

5 dl kogte ris (ca. 2½ dl rå ris)

1 agurk (terninger)

4-5 tomater (terninger)

1 bundt forårsløg (snittet)

2 spsk olie

1 spsk hvidvinseddike

Tilbehør: brød og feldsalat

*

 

Tænd ovnen på 160 °C.

Rør yoghurt sammen med garam masala, hvidløg, ingefær og salt.

Vend kyllingebrysterne i yoghurtblandingen og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Sæt dem i ovnen i ca. 30 min., til kødet er gennemstegt.

 

Bland ingredienserne til rissalaten.

 

Server den indiske kyllingeret med rissalat, brød og feldsalat.

 

TIPS: Rissalaten kan laves af en rest ris fra dagen før. Du kan planlægge at koge ekstra ris og nyde dem varme den ene dag og bruge resten i salat dagen efter.

 

garam masala er et indisk blandingskrydderi, der kan købes i velassorterede supermarkeder eller hos etniske købmænd

Bland din egen Masala af 2 spsk korianderfrø, 1 spsk hel spidskommen, 10 hele kardemommefrø, 2 cm kanelstang, 10 sorte peberkorn, 6 hele nelliker.

Rist alle krydderierne et par min. på en varm pande.

Stød krydderierne i en morter eller krydderikværn.

 

Indisk kylling og kirsebær-dessert

 

Kirsebær-dessert med chokolade

Arbejdstid: 20 min. Trækketid: ca. 1 time. Ikke fryse-egnet. (4 personer)

 

#

300-400 g friske kirsebær

(eller 250 g syltede kirsebær uden sten de smager ofte kraftigere end friske)

100 g mørk chokolade

1½ dl piskefløde

12 biscotti (hårde italienske kager, eller makroner)

frisk rød basilikum

*

Skyl kirsebærrene og udsten dem.

Hak chokoladen groft.

Pisk fløden til blødt skum.

Bland kirsebær med chokolade og flødeskum.

Anret cremen i portionsglas sammen med kagerne.

Lad evt. desserterne trække i 1 time før servering.

Pynt med basilikum.

 

Indisk kylling og kirsebær-dessert

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.472 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?







Effektiv reklame - klik her