
 
Lav en god og krydret marinade, og brug den både til at
marinere kødet og som "sauce". Mariner gerne dagen i forvejen. God
til madpakke eller skovtur. 
4 personer. Arbejdstid: 45 min. Marinering: mindst 3 timer. Koge-/stegetid:
30 min. 
 
#
8-12 kyllingeunderlår (800-1200 g) 
Marinade: 
2 forårsløg 
2 skalotteløg 
2-3 fed hvidløg 
10 g frisk ingefær 
5 stilke frisk timian 
1 jalapeño-chili 
1 spsk farin 
1 tsk salt 
1 tsk stødt allehånde
½, tsk stødt kanel 
¼ tsk friskkværnet sort peber
½ dl limesaft 
1 dl olie 
 
Ananassalsa: 
1 lille ananas 
1 rødløg 
1 jalapeño-chili 
1 lime (øko) 
1 lille bundt frisk koriander 
1-2 tsk farin eller rørsukker 
salt 
Tilbehør: 1 lime 
*
 
Rens forårsløgene. Pil løg og hvidløg. Skræl ingefæren. 
Skyl og pluk timianen. Rens chilien for frø og mellemvægge. 
Skær det hele i mindre stykker, og kom det i en blender
sammen med farin, krydderier, limesaft og halvdelen af olien. 
Blend til en jævn marinade, og del den i 2 portioner. 
 
Rør resten af olien i den ene portion marinade, der skal
serveres som sauce til de færdige kyllingelår, og sæt den i køleskabet. 
 
Læg kyllingelårene i en frysepose sammen med den anden
portion marinade. 
Sørg for, at lårene bliver dækket af marinaden. 
Læg posen i køleskabet i mindst 3 timer - gerne til næste
dag. 
 
Skræl ananassen, og skær den i små stykker. 
Pil og hak rødløget fint. 
Rens chilien for frø og mellemvægge, og skær den i tynde
skiver. 
Vend ananas og rødløg sammen med fintrevet limeskal,
limesaft og koriander. 
Smag til med farin og salt. 
 
Steg kyllingelårene i ovnen ved 225 °C i ca. 30 min., eller
til de er gennemstegte. 
Vend dem halvvejs. 
Server de stegte kyllingelår med saucen fra køleskabet, ananassalsa
og limebåde. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin