Logo

Indisk lammegryde i ingefær og tomat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Indisk lammegryde i ingefær og tomat

 

Denne ret blev sidst prøvet 5. april med bulgur og hjemmebagt brød, og med godt resultat og der var gode hjemmebagte påskemuffins — Undlad cayennepeber, hvis du ikke vil have retten spicy, men blot krydret.

Servering til 4 personer

 

# Ingredienser

Marinade:

2 fed hvidløg

cayennepeber

2 spsk olivenolie

2 tsk salt

2 spsk garam masala (Indisk krydderi)

3 spsk fint revet frisk ingefær

1 dl yoghurt 10 %

800 g lammekød skåret i tern, gerne af kølle

 

Sauce:

2 spsk olivenolie

2 spsk smør

1 aubergine

500 g tomater

1 løg

2 fed hvidløg

2 spsk fint revet frisk ingefær

4 dl mosede tomater

1 spsk stødt gurkemeje

lidt chili eller garam masala, hvis du lyster

lidt salt

250 g babyspinat

100 g smuttede mandler

 

Tilbehør:

lidt fintsnittet ingefær

citronbåde

kogte ris

chutney

 

* Fremgangsmåde

Marinade:

1. Riv eller pres hvidløget.

Bland hvidløg, chili, olie, salt, garam masala, ingefær, yoghurt og citron sammen i en frysepose, og kom lammet i posen.

Massér grundigt, og lad kødet trække i 10 minutter på køkkenbordet eller op til natten over i køleskab.

2. Tag kødet op af marinaden (gem marinaden) og brun det i olie og smør i en stor, dyb gryde.

3. Skær aubergine og tomater i tern og hak løget.

4. Kom aubergine i gryden med lam, og lad dem falde sammen.

De skal ikke brune. Kom tomater ved, når du begynder at mangle væde, og tilsæt løg.

5. Riv ingefær og hvidløg fint og kom det i retten sammen med mosede tomater og resten af marinaden.

6. Tilsæt gurkemeje og sæt låg på og lad retten simre i 1-1½ time, eller til kødet er mørt og saucen jævn.
Tilsæt et par dl vand undervejs og rør jævnligt.

7. Smag til med ekstra krydderier, hvis behov, samt salt og peber.

8. Kom spinat og smuttede mandler i lige inden servering og varm kort op.

9. Servér straks toppet med ingefær og med kogte ris, citronbåde og chutney til.

 

Tips: Du kan også servere bulgur og hjemmebagt brød.

 


 

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 122 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Spid med krydret lammekødI middelhavslandene bruger man hakket lammekød til kødboller, frikadeller m.m. Lammekød...
• Irish stew i trykkogerIrsk gryderet er en berømt irsk gryderet, og traditionelle ingredienser er får eller lam,...
• Grillede lammespid i god marinadeEt godt bud på en varm ret er disse lækre lammespid. Er du ikke til lam, kan oksekød eller...
• Brombær-tiramisuUhm brombær i lag med en lækker creme og kaffe marinerede kager
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!