Logo

Indisk lammesteg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg udbenet lammebryst
salt
hvid peber
1 stort syrligt æble
2 spsk citronsaft
1 tsk karry
en smugle kardemomme
stødt kanel
stødt nellike
2 fed hvidløg
2 spsk korender
2 spsk pinjekerner
1 spsk honning
3 spsk smør
¼ l. bouillon
1 spsk kinesisk sojasauce

Bed evt. slagteren udbene kødet og skære en dyb lomme i det.
Gnid kødet både ind- og udvendigt med salt og peber.
Skræl æblet, fjern kernehuset og skær æblet i tynde skiver , som
lægges i en skål, overhældes med citronsaften og tilsættes alle
krydderierne.
Hvidløgsfedet pilles og presses ud over æbleskiverne.
De skyllede korender, pinjekerner og honning kommes ved, og det hele
blandes godt.
Fyld nu lommen i kødet med æbleblandingen og sy åbningen til eller hold
den sammen med tandstikker.
Brun smørret i en bradepande eller et ovnfast fad og brun kødet
grundigt over det hele .
Hæld bouillonen ved og sæt stegen i en 200ºC varm ovn på midterste
ribbe og lad den stege 1 time, hvorunder den hyppigt overøses med skyen
fra bradepanden.
Når stegen er færdig, fjernes bomuldsgarn eller tandstikker.
Kødet skæres i ret tykke skiver, anrettes på et varmt fad og holdes
varmt.
Bradepanden koges af med lidt vand, og denne skysauce smages til med
kinesisk soja og evt. salt og serveres særskilt.
Hertil passer løse ris.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.209 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her