
 
Hjemmelavede fiskeboller i en god karrysauce med friske
grønsager, bliver måske børnenes nye favorit. Rør evt. en dobbeltportion fars
og steg halvdelen til frikadeller til frokosten i morgen. 
Arbejdstid: ca. 30 min. Koge/stegetid: ca. 20 min. 2
personer. Er du alene så halver portionen.
 
#
Fiskeboller: 
275 g lyssej eller torskefilet 
½ tsk groft salt 
½ løg 
2 spsk hvedemel eller majsstivelse 
1 æg 
1 dl mælk eller fløde 
salt og peber 
½ liter fiskebouillon 
 
Sauce: 
1 skalotteløg 
1 fed hvidløg 
10 g frisk ingefær 
25 g smør 
1-2 tsk karry 
2 spsk hvedemel 
3-4 dl siet bouillon 
evt. 1 dl fløde eller kokosmælk 
 
Tilbehør: 
250 g gulerødder 
250 g frisk eller frossen spinat 
150 g ris 
*
 
Hak fisken med en kniv eller brug en foodprocessor. 
Rør farsen med salt. 
Riv løget og rør det i farsen sammen med mel, æg og mælk. 
Krydr med (salt og) peber og form farsen til boller. 
Pocher dem i næsten kogende bouillon i ca. 8 min. 
 
Skræl gulerødderne og snit dem fint. 
Tilsæt gulerødderne de sidste 3 min. af bollernes kogetid. 
Pil skalotteløg og hvidløg og hak dem fint. 
Skræl ingefæren og hak den fint. 
Sauter de hakkede ingredienser blanke i en gryde med smør og
tilsæt karry. 
Varm igennem under omrøring og rør melet i. 
Tilsæt bouillon og kog saucen igennem i 10 min. 
 
Skyl og slyng spinaten frossen spinat tøs op og afdryppes. 
Vend spinaten i saucen og smag til med salt og peber. 
 
Afdryp fiskeboller og gulerødder og vend dem i saucen. 
Server med kogte ris. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin