Logo

Ingefærkylling med citrongræs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kylling på ca. 1000 gram
2 løg
2 fed hvidløg
1 tommelfinger tykt stykke frisk ingefær
2–3 stængler citrongræs
1 spsk olie
2 spsk rejepasta (kan undlades)
1 dl kokosmælk
1 tsk sukker
salt og peber
 
Del kyllingen i små stykker, og gnid dem godt med salt.
Løg og hvidløg pilles og hakkes fint.
Ingefæren skrælles og skæres i tynde strimler.
Den nederste del af det skyllede citrongræs skæres ligeledes i fine strimler.
Varm olien i en forholdsvis stor gryde og steg løg og hvidløg klare.
Tilsæt rejepastaen og giv den et kort opkog.
Kom så ingefær og citrongræs ved og lad alt simre i ca. 5 minutter.
Så lægges kødstykkerne i gryden og kokosmælken tilsættes.
Smag til med salt, peber og sukker.
Lad retten snurre for svag varme i 20–30 minutter, indtil  kyllingestykkerne er helt gennemstegte.

 
Tips: Hvis man kan lide stærk mad, kan man finthakke friske chilipebre
og komme dem i retten lige inden serveringen. Citrongræsset som giver
retten en helt speciel aroma, kan eventuelt fjernes, lige inden
serveringen – i så fald skal man nøjes med at skære det i korte stykker,
og ikke i strimler – som anført i opskriften

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.124 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?