Logo

Iransk lammegryde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Iransk lammegryde

 

Denne ret kaldes Khoresh Gheymeh og stammer fra Iran. Det er en lækker sammenkogt gryderet med lidt lammekød og linser, ris og kartofler.

Arbejdstid: 40 min. Stege/kogetid: ca. 50 min. Fryseegnet. 4 personer.

 

#

400 g skært lamme- eller kalvekød

3 løg

1 spsk olie

salt og friskkværnet peber

1 tsk gurkemeje

3 spsk koncentreret tomatpuré

150 g flækærter eller røde linser

ca. ½ liter vand

1 lime eller citron

400 g kartofler

3 spsk olie

Tilbehør: kogte ris og grøn salat

*

 

Skær kødet i terninger.

Pil løgene og hak dem fint.

Steg løgene klare i en tykbundet gryde med olie og tilsæt kødet.

Krydr med salt, peber og gurkemeje.

Tilsæt tomatpuré og skyllede flækærter eller linser og steg videre i ca. 5 min.

 

Tilsæt vand og lad retten simre ved svag varme i ca. 40 min. til kødet er mørt.

Spæd med lidt mere vand, hvis saucen bliver for tyk.

Tilsæt lime- eller citronsaft de sidste 10min.

Smag til salt og peber.

 

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde strimler.

Steg dem på en sliplet pande med olie, til de er gyldne og møre.

Server den sammenkogte ret med kogte ris og drys de stegte kartofler på toppen.

Pynt med grøn salat.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.862 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her