Logo

Kålrouletter - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dolmere eller rouletter, begge typer er fyldte hvidkålsblade. Fyldet er sæd­vanligvis en god fars, men det kan også være en ris-og grønsags blanding, linser mm.

 

1 lille hvidkålshoved

2 tsk salt pr. liter vand

Fars:

½ kg hakket flæske- og kalvekød

1 lille, revet løg

3 spsk hvedemel

1 dl mælk

1 æg

salt og peber

Til stegning:

4 spsk smør

1 ½ dl vand eller bouillon

2 ½ dl fløde (13 %)

meljævning

salt og peber

 

Løsn 10 pæne blade fra kålhovedet og kog dem fa minutter i letsaltet vand.

Lad dem dryppe godt af.

Rør farsen godt.

Læg 1 spsk fars på hvert hele eller halve kålblad og pak det fast sammen herom.

Bind omkring med ufarvet bomuldsgarn.

Lad fedtstoffet blive gyldent i en stegegryde.

Brun de små hvidkålspakker på begge sider.

Dæmp varmen og hæld halvdelen af bouillonen ved.

Lad rouletterne stege under låg i 45 minutter.

Tag dem op af gryden og tilsæt resten af væden.

Bring den i kog, jævn til sauce og smag til med salt og peber.

Lidt af den varme sauce hældes over rouletterne ved serveringen - husk at fjerne snoren.

Server resten af saucen til sammen med kogte kartofler.

 

Tips: Spidskål, savoykål eller kinakål kan erstatte hvidkålen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (8 stemmer)
Siden er blevet set 5.551 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1276902-10-2019 09:11:08 Thomas Benjamin Kybe
Hej Denne ret skal prøves, den lyder enkel og forstålig, den er lige til at gå til.....

Afstemning
Regeringen, hvem har gjort det bedst?




Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her