Logo

Kødboller i sennepssauce med vintergrønt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kødboller i sennepssauce med vintergrønt


Prøv en ny variation af "boller i karry". Her er saucen smagt til med sennep og har ekstra fyld af gode vintergrønsager.

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Hviletid: 30 min. Kogetid: 30 min. Fryseegnet

 

#

Kødboller:

500 g hakket kalve- og lammekød (eller svinekød)

2 tsk groft salt og friskkværnet peber

½ tsk stødt allehånde

4 spsk hvedemel

2 æg

ca. 2 dl mælk

 

Sauce:

25 g smør

3 spsk hvedemel

5 dl kogevand fra kødbollerne

2 spsk dijonsennep (eller friskrevet peberrod)

 

Fyld:

500 g rosenkål 500 g gulerødder

 

Tilbehør:

ris eller kartofler persille

*

 

Rør kødet sejt med salt, og krydr med peber og allehånde.

Rør gradvist mel, æg og mælk i.

Rør, til farsen er smidig, og stil den i køleskabet i ca. 30 min.

Rør evt. mere mælk i.

 

Rens rosenkålene. Skræl gulerødderne, og skær dem i mindre stykker.

Kog rosenkålene i ca. 8 min. i letsaltet vand., og tilsæt gulerødderne efter nogle min.

Dryp grønsagerne af i en sigte.

 

Sæt 2 liter vand over at koge, og tilsæt 2 tsk salt.

Skru ned, så det akkurat simrer.

 

Form farsen til ca. 12 runde kødboller, og læg dem i det næsten kogende vand.

Lad kødbollerne simre i ca. 15 min., eller til de stiger op til vandoverfladen.

 

Smelt smørret i en gryde, og rør melet i.

Bag det igennem under omrøring, og tilsæt gradvist kogevandet under omrøring.

Kog saucen igennem i ca. 5 min. og smag til med salt og peber og evt. sennep.

 

Vend de afdryppede kødboller og grønsager i saucen, og varm det igennem.

Drys med hakket persille, og server med kogte ris eller kartofler.

 

TIPS: Hvis du vil servere retten med peberrodssauce, så tilsæt friskrevet peberrod til allersidst - den skal ikke koge med, da den både kan gøre saucen tynd og bitter i smagen.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 232 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• WienerkarbonaderEn ægte wienerschnitzel, som man får den i Wien, er et stykke stegt, paneret...
• Frikadeller med krydderurter og salat med kartoflerSæt pift på sommerfrikadellerne med friske krydderurter. En portion reven squash strækker...
• WienerkarbonaderEn ægte wienerschnitzel, som man får den i Wien, er et stykke stegt, paneret...
• Rombudding med ananassauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os